Kelemen Hunor: "Sâmbătă vom oficializa retragerea din Guvern"

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Epoch Times România)

UDMR va oficializa sâmbătă retragerea din Guvern, a declarat luni Kelemen Hunor, după o întâlnire avută cu premierul Ponta, precizând că formaţiunea sa (care merge în opoziţie) va sprijini învestirea cabinetului Ponta 4.

”Sâmbătă vom oficializa retragerea din Guvern. Eu sper că programul de la guvernare nu se va schimba. Eu sunt convins că acest Guvern trebuie să meargă mai departe, nu avem niciun motiv să nu dăm un vot pentru învestirea Guvernului Ponta 4. Noi vom merge în opoziţie. În proiectele importante pentru România vom colabora cu toate forţele politice. Noi vom vota pentru proiecte care sunt în folosul oamenilor, fie că vin de la Iohannis, de la Ponta sau altcineva. Nu facem opoziţie de dragul opoziţiei ”, a declarat Kelemen.

În ceea ce priveşte cooptarea la guvernare a pseudo-partidului lui Călin Popescu Tăriceanu, liderul UDMR a declarat că va trebui găsită o soluţie juridică în acest sens.

”Nu am discutat despre noua structură a Guvernului, nu este treaba mea. PLR nu există oficial. Trebuie să găsească o soluţie juridică”, a mai menţionat Kelemen.

Reamintim că PLR este, la origine, un mic partid de apartament din Braşov, numit Partidul Naţional al Mediului, înfiinţat de un afacerist condamnat la închisoare. Potrivit Realitatea, Tăriceanu şi-ar fi achiziţionat partidul menit să-i acomodeze pe liberalii nemulţumiţi de ieşirea de la guvernare a PNL cu bani de la Sebastian Ghiţă, amicul premierului Ponta.

Deşi lansat pe scena politică cu mare fast, în fapt, PLR nu există oficial sub această titulatură. Tribunalul Bucureşti a respins pe 22 septembrie a.c. solicitarea formulată de Partidul Naţional al Mediului pentru transformarea acestuia în Partidul Liberal Reformator prin modificarea Statutului, a denumirii şi a programului politic.