Klaus Iohannis a fost numit preşedinte interimar al PNL

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

În şedinţa Biroului Permanent Naţional al PNL de luni, liberalii l-au numit pe Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte interimar al partidului, după ce Crin Antonescu şi-a dat demisia din acestă funcţie la sfârşitul săptămânii trecute, ca urmare a rezultatelor slabe obţinute de partid în urma alegerilor europarlamentare din 25 mai 2014.

Decizia de numire a lui Iohannis a fost luată în şedinţa liberalilor fără să se mai dea un vot, la propunerea seniorului liberal Mircea Ionescu Quintus.

„Crin Antonescu a fost un preşedinte excepţional pentru PNL. Conform statutului, am preluat interimar funcţia de preşedinte al partidului. Am luat câteva decizii mai degrabă de ordin administrativ în ce priveşte organizarea congresului”, a afirmat Iohannis.

Iohannis va conduce partidul până la Congresul Naţional al PNL care va avea loc la sfârşitul acestei luni, urmând ca numirea acestuia să fie supusă votului congresului.

Iohannis a precizat că a luat decizia de a candida la preşedinţia PNL la Congresul extraordinar din "dorinţa de a face un lucru bun în fruntea PNL", menţionând că speră că acest lucru nu este o surpriză pentru nimeni.

Crin Antonescu a anunţat, sâmbătă, că nu va candida la Preşedinţia României şi că pune capăt şi interimatului pe care îl are la conducerea PNL şi că este nevoie de un nou ciclu şi de noi lideri în cadrul PNL.



România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne