Laura Ştefan: României i s-a cerut demult să separe interceptările pe siguranţă naţională de cele din urmărirea penală

Decizia CCR privind interceptările, care a spart "Binomul" SRI-DNA, era una previzibilă, este de părere experta anticorupţie Laura Ştefan.
Laura Ştefan - Expert anticorupţie
Laura Ştefan - Expert anticorupţie (Eugen Horoiu/Epoch Times)

"Era o decizie previzibilă din moment ce s-a introdus în Codul Penal o formulare atât de ambiguă", a declarat Laura Ştefan pentru News.ro, precizând că României i s-a cerut de mult timp "să separe interceptările pe siguranţă naţională de cele din urmărirea penală" .

Întrebată ce se va întâmpla cu dosarele ce conţin interceptări ajunse deja în instanţă, Laura Ştefan a afirmat că decizia revine instanţelor de judecată.

"În cazul interceptărilor aflate în dosarele în curs de judecată, doar instanţele vor stabili dacă le păstrează sau nu", a spus ea, insistând că decizia Curţii Constituţionale era "previzibilă".

Pentru mai multe detalii despre decizia CCR intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne