Lăzăroiu: Nu e nimeni care să-l tragă de mânecă pe Vâlcov? Poate se trezeşte din delir

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (onlinestudent.ro)

În maxim 12 ani, PIB-ul României va ajunge la un nivel care să fie peste media Uniunii Europene, susţinea ministrul de Finanţe, Darius Vâlcov, afirmaţie care, prin convingerea cu care a fost ilustrată, l-a determinat pe fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, să opineze că ministrul PSD pare efectiv "paralel şi cu economia şi cu realitatea".

"Am trecut poate prea repede peste declaraţia ministrului de finanţe Vâlcov, care lasă să se înţeleagă că în 10-12 ani PIB ul României va depăşi media UE graţie unei strategii fiscal-bugetare miraculoase. Cel puţin eu aşa am înţeles. Mai sunt oameni care cred că România poate creşte economic doar din jonglerii cu politicile fiscale? Se pare că e unul. Vâlcov îl cheamă", a precizat Sebastian Lăzăroiu.

"Adică fără forţă de muncă mai competentă şi mai sănătoasă, cu aceeaşi organizare administrativ teritorială, cu aceeaşi infrastructură, cu aceleaşi găuri negre în companiile de stat, doar cu prestidigitaţie la taxe şi impozite România va depăşi media UE în 10-12 ani. Nu e nimeni să-l tragă de mânecă pe ministrul [sta? Poate se trezeşte din delir. Tipul asta mi se pare paralel şi cu economia şi cu realitatea. El, spre deosebire de ceilalţi, mi se pare cel mai convins de ce vorbeşte. De aia îmi pare un caz mai grav", a mai precizat fostul ministru al Muncii.

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a declarat joi, la postul B1 TV, că doreşte ca în cel mult 12 ani să ducă PIB României la un nivel care să depăşească media Uniunii Europene.

"Avem o companie numită România, care de 25 de ani a avut de toate, mai puţin o viziune şi o strategie. Este pentru prima dată când această companie vine cu o viziune, vine cu o strategie şi spune unde vrea să ajungă. Vrem să ajungem, în cel mult 10-12 ani, să depăşim media PIB-ului pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. Vrem să ajungem ca, până în 2019, să avem cea mai relaxată politică de taxe din Uniunea Europeană. Venim cu o viziune multianuală, nu doar pentru anul viitor", a precizat Darius Vâlcov, citat de Agerpres.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.