Legături controversate. Elena Udrea, la plimbare în Paris cu procurorul-şef DIICOT, Alina Bica

Preşedintele PMP Elena Udrea şi procurorul şef DIICOT Alina Bica
Preşedintele PMP Elena Udrea şi procurorul şef DIICOT Alina Bica (joscenzura2014.wordpress.com)

După ce cu doar o zi în urmă ediţia germană a Huffington Post scria despre implicarea sa în dosarul EADS, prezidenţiabilul PMP Elena Udrea mai primeşte o lovitură devastatoare cu puţin timp înaintea scrutinului de duminică. Site-ul joscenzura2014.wordpress.com a publicat o serie de fotografii în care Udrea, îmbrăcată într-o haină de blană albă şi pantaloni de trening, se plimba pe jos, prin Paris, alături de procurorul-şef DIICOT, Alina Bica.

Potrivit site-ului respectiv, imaginile au fost surprinse în februarie 2014, la Paris, într-o vizită privată. Lângă Udrea şi Alina Bica apare şi fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, Ana Maria Topoliceanu. Cele trei se plimbă relaxate prin Paris, după care merg şi la cumpărături.

"Fetele s-au distrat foarte bine şi au spart câteva zeci de mii de euro. O apropiere între un om politic controversat, Elena Udrea, o fostă şefă de instituţie de stat cu buget dirijat discreţionar şi o procuroare-şefă pusă politic care ar trebui să lupte împotriva corupţiei politice şi a crimei organizate. Aceste imagini zac în mai multe redacţii din Bucureşti. Au fost ţinute la sertar în urma unor presiuni de neimaginat", scrie site-ul joscenzura2014.wordpress.com.

Potrivit Hotnews, nu există niciun indiciu că pozele au fost realizate într-adevăr în februarie 2014, aşa cum susţine site-ul respectiv, şi nu în perioada când Udrea şi Bica lucrau împreună în Guvern, spre exemplu. Joscenzura2014.wordpress.com a publicat însă şi o serie de documente de cazare din care reiese că Udrea a fost cazată la Hotel Le Bistro Paris în perioada 13-16 februarie 2014, în timp ce Alina Bica a stat acolo în intervalul 14-16 februarie 2014.

"Aceste imagini zac în mai multe redacţii din Bucureşti. Au fost ţinute la sertar în urma unor presiuni de neimaginat. S-a acumulat prea multă frustrare în urma blocării acestei reuşite jurnalistice. Jos cenzura", se mai precizează pe site-ul citat.

Hotnews a publicat în mai 2013 informaţia că, graţie prieteniei sale cu Elena Udrea, Alina Bica a fost numită la şefia DIICOT. Această prietenie datează încă din timpul guvernării Boc, când Udrea era ministru la Dezvoltare Regională şi Turism, iar Alina Bica ocupa postul de secretar de stat la Ministerul Justiţiei.

"Procurorul şef al DIICOT, Alina Mihaela Bica, înţelege să nu comenteze în spaţiul public aspecte care ţin de viaţa privată, desfăşurate în cadrul efectuării unui concediu de odihnă", reiese dintr-un comunicat al DIICOT.

Alina Bica a solicitat joi Consiliului Superior al Magistraturii să declanşeze, de îndată, – prin Inspecţia Judiciară a CSM - verificări privind imaginile difuzate de site-ul www.Joscenzura2014.wordpress.com, preluate de mai multe posturi de televiziune, precum şi comentariile efectuate în spaţiul public cu acest prilej, de natură a aduce atingere reputaţiei profesionale.

Reacţia Elenei Udrea la scandalul pozelor din Paris

"Atacurile nemaiîntâlnite la care este supus un candidat sunt justificate de interesul celor care sunt în competiţie, dar şi al celor care stau în spatele lor. Aşa cum arată lucrurile, analizând atacurile nefondate, mă bat nu numai cu contracandidaţii mei la preşedinţie, mă bat cu reprezentanţi ai serviciilor secrete, care au ales să intre în această camppanie. În spatele lui Ponta şi Iohannis stau nu doar două structuri înţesate de oameni corupţi, ci şi reprezentanţi ai serviciilor secrete care au ales să joace în mod ocult în favoarea unuia sau altuia dintre candidaţi", a declarat joi Elena Udrea, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Realiteatea.net

Prezidenţiabilul PMP susţine că serviciile secrete s-au pretat la jocuri politice şi au filat, pe cheltuiala statului român, trei femei aflate într-un week-end privat.

"Am văzut azi pe un site poze care mă arată într-o ipostază privată, alături de 2 prietene. Sunt două femei de vârsta mea pe care le cunosc de ani de zile. Pe Topoliceanu o ştiu de 20 de ani. Avem o relaţie de prietenie, nu văd nimic vinovat în a fi cu o prietenă la masă. Bica este o femeie de vârsta mea, procuror, o cunosc de 5 ani, avem o relaţie bună, de amiciţie. Bica mergea la o întâlnire oficială la Haga. Întâmplător, în acel weekend, trei femei erau la Paris şi au fost fotografiate în mod profesionist. Este un filaj al Serviciilor secrete, care s-au obosit pe cheltuiala statului român să fileze trei femei aflate într-un weekend privat. Nu înţeleg relevanţa situaţiei. Modul în care pozele sunt făcute de la distanţă, profesionist, cu aparatură de specialitate şi de sus este clar că nu e vorba de paparazzi. Suntem pozate din maşină, la intratre în metrou. Pozele arată că cei care le-au făcut sunt profesionişti", a adăugat Elena Udrea.

Elena Udrea a explicat că are o relaţie de amiciţie cu Alina Bica cu care obişnuieşte, din când în când, să iasă la teatru, sau să mai meargă la un film.

"Este o tehnică de manipulare clasică, să dai, în ultima joi din campanie, o bombă. Dar unde e bomba? Weekend privat cu două prietene? Azi s-a găsit momentul potrivit pentru a ieşi cu aceste fotografii realizate de Valentine's Day, din care nu ies cu nimic vinovată. E uşor să vezi jocul structurilor din spatele acestei lupte politice. Site-ul pe care au apărut dimineaţă a dispărut. Nu mai există. A scos pozele şi a dispărut", a precizat joi Elena Udrea, în cadrul unei conferinţe de presă.

Cu o zi în urmă, Udrea a primit o altă lovitură de imagine

Seria de poze, care atestă faptul că cele trei doamne au fost filate îndeaproape la Paris, vine la numai o zi după ce într-o publicaţie germană se vorbea despre implicarea Elenei Udrea în dosarul EADS. Prezidenţiabilul PMP a acuzat că informaţiile din acel articol care o vizau ar fi fost implantate de Serviciul de Informaţii Externe, pentru a fi preluate, ulterior, în presa română, "pe filiera Dan Voiculescu".

"Ieri a apărut pe un site obscur din Germania numele meu implicat în dosarul EADS. Este o lucrătură tipică SIE. Cei de la evenimentul Zilei au aflat că plângerea la care face referire Vlad Georgescu e făcută de Georgescu. Acesta a scris un text pe propriul site, l-a preluat tot el pe alte site-uri. Este o lucrătură aruncată pe piaţa din România pentru a mi se amesteca numele într-un dosar în care am spus că rea să văd cine este implicat. Până la capăt voi duce această luptă cu toate costurile", a subliniat Udrea.