Mascaţii vizitează CNA. Descinderi la biroul Laurei Georgescu într-un dosar de corupţie

Laura Georgescu
Laura Georgescu (Captură Youtube)

Dimineaţa de joi începe cu percheziţii la sediul Consiliul Naţional al Audiovizualului. Procurorii anticorupţie au vizat mai multe birouri printre care şi cel al preşedintelui instituţiei, Laura Georgescu, într-un dosar de corupţie, reiese dintr-un comunicat DNA.

"Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în anul 2014", reiese din documentul citat.

Pe lângă biroul şefei CNA, anchetatorii au vizat biroul secretariat al CNA, biroul membrului CNA, Turos Lorand şi a secretarei Petcu Valentina şi biroul utilizat de directoarea compartimentului monitorizare.

Potrivit România Liberă, ancheta nouă a DNA a pornit de la o plângere potrivit căreia Laura Georgescu, în prima parte a anului 2014, a instigat la fabricarea unor sesizări cu date de identificare nereale în vederea înregistrării unor lucrări ce au intrat în analiza plenului CNA şi care au fost soluţionate prin sancţionarea cu amendă, de mai multe ori, a unor posturilor de televiziune. Sancţiunile au fost aplicate de mai multe ori, în interval de câteva luni, în perioada 2013–2014.

"În acest moment, (procurorii DNA - n.r.) sunt în incinta registraturii instituţiei (a CNA, n.r.), de unde vor să vadă care este registratura electronică şi să controleze pe condicile de predare-primire documente care este cursul sesizărilor", a explicat Laura Georgescu, potrivit Mediafax.

Laura Georgescu susţine că nu i-a fost adus la cunoştinţă ce anume caută procurorii DNA: "Nu ni s-au adus aceste precizări la cunoştinţă. Ne-au spus că au mandat de ridicare documente din Registratură. Nu ştiu spre ce vor merge în continuare. Mi-au spus că, la finalul acestei operaţiuni, voi fi rugată să particip la semnarea procesului verbal de ridicare a documentelor, ca şef de instituţie. M-au întrebat care este programul şedinţei, le-am spus că până la 13.00, cu o pauză de o oră, dar i-am asigurat că în orice minut vor dori voi ieşi din şedinţă".

Şefa CNA a afirmat că a aflat de la o televiziune că ar fi vorba despre "sesizări false" pe care ea le-ar fi făcut pentru a amenda anumite posturi.

"Mi-a fost adus în această dimineaţă la cunoştinţă de către un post TV că, pe surse judiciare, au aflat că e vorba de sesizări false făcute de şefa CNA ca să amendeze posturi. Repet, legea audiovizualului dă dreptul oricărui membru CNA şi oricărui funcţionar public, fie că este inspector de zonă în teritoriu, fie că este angajat la Direcţia Monitorizare să se autosesizeze. Atâta vreme cât nu eu dau sancţiunile singură, ele sunt discutate în şedinţă publică pe baza rapoartelor şi cu punctul de vedere al celor incriminaţi de sesizări, consider că nu are sens o astfel de acuză. Este un drept al nostru prin lege", a precizat Laura Georgescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne