Lezmajestate la Congresul PSD. Sturzu cere anularea alegerii lui Dragnea în fruntea partidului

În plin Congres PSD, liderul TSD le-a cerut colegilor de partid să nu valideze alegerile de săptămâna trecută, în urma cărora Dragnea a fost "uns" preşedinte. "Vom discuta ieşirea domniei sale în forurile partidului", declară Firea.
Mihai Sturzu
Mihai Sturzu (Facebook)

Preşedintele Tineretului Social Democrat (TSD), Mihai Sturzu, a cerut în plin congres PSD, anularea alegerii lui Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al partidului, arătând că demersul acestuia de a cere condamnarea comunismului nu este credibil, câtă vreme membrii PSD au fost mobilizaţi la vot pentru alegeri la care a participat doar Dragnea.

"Săptămâna trecută am avut alegeri cu un singur candidat. Domnul Ion Iliescu a asociat acest tip de alegeri cu cel din perioada lui Ceauşescu şi bine a făcut. Evident că nu am ce să reproşez domnului Dragnea. Omul a candidat, şi-a asumat funcţia. Vreau să le reproşez că nu au avut curaj sau nu au ştiut să ducă până la capăt candidatura celor care nu au candidat pentru că astfel ne-au pus pe noi în situaţia în care am avut un singur candidat. (...) Acest Congres trebuie să valideze alegerile de săptămâna trecută, adică să valideze comuniştii. Vă propun ca acest Congres să nu valideze alegerile, fiindcă sunt convins că PSD ar putea da minim doi candidaţi la preşedinţie şi sigur se vor găsi 500.000 de oameni care să vină la vot şi atunci vom face un puternic gest împotriva comunismului", a declarat Sturzu, citat de agerpres.

Comentând demersul lui Sturzu, purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a minimizat declaraţiile colegului, afirmând că acesta a vrut ”să iasă în evidenţă.”

”Să spui că oamenii au venit la vot pe vremea aia a fost o dovadă de comunism e o prostie. Ştiu că domnia sa vrea să fie vicepreşedinte al partidului şi chiar l-aş fi votat, dar să spui asta nu prea e în regulă. Vom discuta ieşirea domniei sale în forurile partidului şi vom lua o decizie”, a adăugat Firea, citată de stiripesurse.ro.

Reamintim că astăzi, la Congresul PSD, Dragnea a declarat că membrii PSD s-au săturat să li se spună mereu "baroni", "corupţi", "comunişti" şi le-a cerut participanţilor să se ridice în picioare şi să păstreze un moment de reculegere "în memoria victimelor dictaturii comuniste".

”Vă rog să vă ridicaţi în picioare. Să păstrăm un moment de reculegere pentru victimele dictaturii comuniste şi să cerem iertare românilor pentru că nu am făcut acest gest până acum”, a declarat Dragnea. Aceste declaraţii au fost făcute în prezenţa lui Ion Iliescu care s-a ridicat şi el în picioare.

Dragnea a fost unic candidat la şefia PSD, cu toate acesta partidul i-a organizat alegeri, la care au fost mobilizaţi să iasă mai toţi membrii de partid.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne