Băsescu, după "condamnarea" comunismului la Congresul PSD: "Suferă de retard"

"Cum să te cred că nu mai ai nimic cu comunismul când faci referiri la domnul preşedinte Iliescu şi la lumina pe care o dă partidului?" a comentat Traian Băsescu "condamnarea" comunismului la Congresul PSD
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

La scurtă vreme după ce la Congresul PSD, eveniment la care a fost invitat şi Ion Iliescu, Liviu Dragnea a vorbit despre condamnarea crimelor comunismului, fostul preşedinte, Traian Băsescu, îi acuză pe social-democraţi de retard:

”Este lăudabil că azi au condamnat comunismul, dar să nu uite ce au făcut împreună cu Vadim Tudor atunci când eu am condamnat comunismul în decembrie 2006 în Parlament, cât de ostili au fost şi cât a trebuit să suport pentru a putea să îmi termin discursul.

Se vede la ei că au un retard aşa. Ei după 10 ani îşi dau seama cât au greşit la un moment dat. E la fel ca şi cu justiţia. Dacă vă aduceţi aminte eu timp de 10 ani am vorbit de nevoia de a avea justiţie şi m-au suspendat de 2 ori. Ei, acum au luat ei discursul despre justiţie şi atunci cineva trebuie să le vorbească despre drepturile omului. Ei au din acest punct de vedere un retard politic - reacţionează cu 10 ani mai târziu decât momentul potrivit.", a declarat Traian Băsescu în exclusivitate pentru stiripesurse.ro.

Întrebat dacă această "condamnare a comunismului" îi va ajuta pe cei de la PSD, cel puţin din prisma alegerilor, Băsescu a negat:

"Păi cine îi crede că nu mai au mentalitatea bolşevică? Eu nu îi cred nici acum şi mă uit la ei că atât timp cât nu iei în considerare justiţia, fie ea şi nedefinitivă. Deci ai prim-ministru trimis în judecată, eu nu spun că îi vinovat şi că e bine să se schimbe aşa guvernele, dar suntem în faţa unei realităţi. Deci prim-ministru trimis în judecată şi tu îl menţii în funcţie. Tu alegi şi astăzi validezi un preşedinte de partid deja condamnat într-o primă instanţă... păi ce poţi să spui despre partidul ăsta? (...) Cum să te cred că nu mai ai nimic cu comunismul când faci referiri la domnul preşedinte Iliescu şi la lumina pe care o dă partidului?”, a declarat Traian Băsescu pentru stiripesurse.ro.

Amintim că duminică, PSD îşi alege conducerea centrală, respectiv cei 14 vicepreşedinţi şi preşedinte executiv. Cu ocazia acestui eveniment la care iau parte peste 4000 de delegaţi din ţară, Liviu Dragnea şi-a exprimat "speranţa" că acest congres va marca un nou început, adăugând că membrii PSD s-au săturat să li se spună mereu "baroni", "corupţi", "comunişti".

Dragnea a mai adăugat că PSD are nevoie de un "gest simbolic" pentru a se rupe de trecut ", în condiţiile în care partidul nu a avut până acum curajul să-şi asume istoria şi să condamne crimele dictaturii comuniste".

Liderul PSD a mai precizat că formaţiunea sa este acuzată de nişte lucruri pentru care cei prezenţi în sală nu sunt vinovaţi şi la care nu au participat şi le-a cerut participanţilor să se ridice în picioare şi să păstreze un moment de reculegere "în memoria victimelor dictaturii comuniste".

”Vă rog să vă ridicaţi în picioare. Să păstrăm un moment de reculegere pentru victimile dictaturii comuniste şi să cerem iertare românilor pentru că nu am făcut acest gest până acum.”, a declarat Dragnea.

Aceste declaraţii au fost făcute prezenţa lui Ion Iliescu, cercetat pentru crime împotriva umanităţii în dosarul Mineriadei din 1990 şi invitat de onoarea la Congres. Alături de colegii săi de partid, Iliescu s-a ridicat şi el în picioare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne