Liberalii acuză PSD de vicierea prin minciună a votului pe legea pentru majorări salariale

Pe pagina de Facebook a liberalilor au apărut numeroase imagini cu o sală mai mult goală decât plină la momentul când s-a votat legea vizând majorările salariale. Imaginea demonstrează, potrivit PNL, că la vot nu a fost întrunit cvrorumul pentru ca legea să treacă.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liberalii susţin că PSD că "a viciat prin minciună" votul la legea privind majorările salariale din educaţie şi sănătate, minţind în privinţa cvorumului. Potrivit PNL, la momentul votului, în sală erau prezenţi 168 de deputaţi, şi nu 184 câţi au fost anunţaţi.

"Votul din Camera Deputaţilor asupra Legii privind majorările salariale în educaţie şi sănătate a fost viciat prin minciună. PSD a minţit că are suficienţi oameni în sală pentru a vota legea, anunţând o prezenţă de 184 de parlamentari. Imaginile arată că în sală nu se aflau decât 168", precizează liberalii pe pagina de Facebook a partidului. Mesajul este însoţit de imagini cu sala de plen în care majoritatea locurilor sunt goale.

Acuzaţiile sunt făcute în contextul în care luni, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat ordonanţa 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, act normativ ce prevede majorări salariale în Educaţie şi Sănătate în medie cu 15%. Liberalii au lipsit de la vot.

Totodată, liderul PNL, Alina Gorghiu, i-a cerut preşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache şi lui Liviu Dragnea să nu semneze legea votată de Camera Deputaţilor, calificând-o drept un furt.

"Le cer lui Iordache şi lui Dragnea să nu semneze această lege. Este un furt care nu poate fi legiferat prin semnătura preşedintelui Camerei, indiferent cât de pesedist sadea ar fi", a declarat liderul PNL, citată de new.ro, acuzându-i pe cei de la PSD că, prin această lege, se măresc o mică parte din salariile din administraţie.

Gorghiu a mai precizat că, în două săptămâni, PNL va veni cu o lege a salarizării în sectorul bugetar, lege pe care românii o aşteaptă demult, căci Guvernul Ponta a minţit că vine cu legea salarizării şi nu au venit cu nimic.

La rândul lor, social democraţii neagă că votul ar fi fost viciat şi le cer acestora că, dacă au dovezi, să conteste, iar cine a greşit să plătească:

"Habar n-am ce imagini arată liberalii. Eu am fost, am votat. Au imagini, au dovezi, au altceva, să conteste. Cei care au condus şedinţa şi care conduc Camera Deputaţilor trebuie să răspundă la aceste lucruri. Eu văd la PNL, ca şi la Guvern o încrâncenare foarte mare împotriva oricărei legi care ar putea face românilor viaţa mai bună. Este o încrâncenare nemaiîntâlnită şi pentru mine greu de explicat. Numai cineva care urăşte foarte mult românii ar avea o astfel de atitudine. În rest, să numere voturile, să numere pozele, chiar nu e treaba mea", a afirmat Dragnea.