Liberalii au arborat drapelul Uniunii Europene din nou la Preşedinţia RM

Arborarea drapelului UE pe clădirea Preşedinţiei
Arborarea drapelului UE pe clădirea Preşedinţiei (Facebook.com)

Câţiva membri ai Partidului Liberal s-au îndreptat spre sediul Preşedinţiei, unde au arborat drapelul UE, care fusese dat jos anterior. Notabil este faptul că în momentul în care aceştia au ajuns, pe clădirea prezidenţială erau două drapele ale R. Moldova.

În numele Partidului Liberal, în legătură cu gestul josnic al actualului preşedinte al RM, de a da jos drapelul Uniunii Europene, deputaţii consideră că drapelul UE trebuie să arborat la sediul Preşedinţiei.

„Igor Dodon a ajuns în jilţul prezidenţial, a început să lupte cu limba română de pe site-ul Preşedinţiei şi cu drapelul european arborat pe instituţia prezidenţială. Cam atât poate şi cu asta se va ocupa în toţi cei patru ani de mandat.

Aceste acţiuni au un vădit caracter anti-constituţional şi sunt plămădite la miez de noapte, pe furiş cu emisari de la Kremlin la masă. Igor Dodon ştie că politica privind procesul de Integrare europeană a RM a fost asumată de Parlamentul RM la 24 martie 2005 şi acordul de asociere RM-UE ratificat de Parlamentul RM la 2 iulie 2014. Condamnăm aceste acţiuni ale lui Igor Dodon din ultimele zile, acţiuni care vor duce la răcirea relaţiilor bilaterale cu Uniunea Europeană”, au declarat, conform privesc.eu, membri ai PL înainte de a arbora drapelul UE.

Cu toate că li s-a comunicat că, în 10 minute va veni purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei pentru a le răspunde la întrebări, aceştia nu au dorit să aştepte, plecând imediat după arborare.

Reacţia Preşedinţiei nu s-a lăsat mult aşteptată. Noul purtător de cuvânt al lui Igor Dodon, socialistul Ion Ceban a scris pe contul său de Facebook că „de azi înainte, pe clădirea Preşedinţiei va fi arborat doar drapelul Republicii Moldova. În cadrul emisiunii În profuzime din această seară, şeful statului va face declaraţii suplimentare”.

„Încă odată la modul cel mai serios. Preşedintele este garantul Constituţiei şi respectării legislaţiei în ansamblu. După lege se va conduce preşedintele Republicii Moldova. Or, în acest sens sunt importante prevederile legii cu privire la Drapelul de stat al Republicii Moldova, dar şi hotărîrile Guvernului respective”, a scris Ceban.

După modificarea limbii oficiale a site-ului Preşedinţiei din română în moldovenească, de pe sediul Preşedinţiei R. Moldova a dispărut drapelul Uniunii Europene. Menţionăm că preşedintele Igor Dodon a dispus ca drapelul Uniunii Europene să fie scos de la Preşedinţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe