Dodon intră în acţiune: „Moldoveneasca” a devenit limba oficială a site-ului preşedinţiei

Pe site-ul Preşedinţiei Republicii Moldova simbolul RO în dreptul limbilor în care pot fi citite informaţiile de pe pagină, a fost înlocuit cu MD, de la moldovenească, pe care noul preşedinte o consideră limba oficială a ţării.
Preşedintele ale, Igor Dodon
Preşedintele ale, Igor Dodon (Captură foto / privesc.eu)

Abia investit în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a schimbat limba oficială a site-ului Preşedinţiei din română în limba moldovenească.

Potrivit agora.md, dacă până acum două zile, vizitatorii paginii web a Preşedinţiei putea opta între limba română, engleză şi rusă, în prima zi de mandat a noului preşedinte opţiunile sunt între limba moldovenească, engleză şi rusă.

De altfel, Igor Dodon a afirmat în nenumărate rânduri că limba oficială a Republicii Moldova este "moldovenească". Însă în 2013, Curtea Constituţională a Moldovei a declarat limba oficială a ţării, limba română.

Mai amintim că, potrivit protv.md, înainte de a fi ales preşedinte al ţării, Igor Dodon a anunţat care vor fi primele trei decrete pe care le va semna. Unul dintre ele era că va introduce Istoria Moldovei şi lupta cu unioniştii.