Liceele şi şcolile din Bucureşti îşi vor deschide curţile pentru amatorii de sport

Primăria Capitalei va pune în operă "Curtea Şcolii", programul propus de Virgil Stănescu, preşedintele echipei de baschet Steaua CSM Eximbank.
Gabriela Firea(senator PSD)
Gabriela Firea(senator PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat joi că va demara un program pilot care vizează deschiderea curţilor şcolilor şi liceelor din Capitală după încheierea cursurilor, pentru cei care doresc să se recreeze şi să practice diverse sporturi, relatează Mediafax.

"În perioada următoare, Primăria Generală a Capitalei, împreună cu primăriile de sectoare şi Ministerul Educaţiei, va începe un program pilot, dar pe care dorim să îl extindem în toate şcolile şi liceele din Capitală, prin care curtea şcolii să nu mai fie un spaţiu închis, ci să fie un spaţiu deschis pentru recreere, pentru mişcare în aer liber, pentru practicarea sporturilor”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul a mai precizat că atât municipalitatea cât şi primăriile de sector vor trebui să facă o serie de investiţii pentru renovarea terenurilor de sport, fiindcă acestea pun în pericol sănătatea celor care le utilizează.

Municipalitatea nu a anunţat încă în ce condiţii vor putea tinerii să intre în curţile şcolilor după încheierea programului şi nici dacă accesul va fi permis oricărei persoane sau doar celor care învaţă la acea instituţie.

Reamintim că programul anunţat astăzi de Gabriela Firea a fost conceput în martie 2016, la Romanian Business Leaders (RBL) Summit şi se numeşte "Curtea şcolii." Iniţiator şi lider al acestui proiect care presupune deschiderea curţilor şi terenurilor de sport din scoli pentru elevi şi în afara orelor de curs este Virgil Stănescu, preşedintele echipei de baschet Steaua CSM Eximbank.

Recomandăm şi: "Curtea şcolilor ar trebui deschisă pentru copii" - Un proiect pentru sănătatea naţiei"

Proiectul a fost prezentat atât primarului cât şi Ministerului Educaţiei, care şi-au exprimat sprijinul în vederea realizării acestuia.

În urma discuţiilor între RBL şi minister, "Curtea şcolii" urma sa devină proiect pilot în şase şcoli din Bucureşti (câte una pe sector) şi va fi extins ulterior în oraşele mari din România, anunţa în iunie 2016 RBL.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne