"Lista de dorinţe" a Ucrainei include avioane de luptă occidentale, afirmă ministrul Apărării

Oleksii Reznikov
Oleksii Reznikov (KyvPost)

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, a declarat, miercuri, că "lista de dorinţe" a Ucrainei pentru armele solicitate de la Occident include şi avioane de luptă.

"Am trimis anul trecut o listă de dorinţe lui Moş Crăciun, iar avioanele de luptă au fost de asemenea [incluse] în această listă de dorinţe", a declarat Reznikov, citat de CNN.

Dar el a spus că prima prioritate a Kievului sunt sistemele de apărare aeriană, pentru a putea împiedica Rusia să efectueze atacuri aeriene şi cu rachete.

"Trebuie să ne închidem cerul, să ne apărăm cerul. Aceasta este prioritatea numărul unu. După aceea, trebuie să obţinem mai multe vehicule înarmate, tancuri, sisteme de artilerie, UAV-uri (vehicule aeriene fără pilot), etc. Avem oameni, dar avem nevoie de armament", a spus Reznikov.

Citându-l pe Winston Churchill, el a spus: "Daţi-ne uneltele, noi vom termina treaba".

Context

Declaraţiile lui Reznikov vin în contextul în care, după îndelungi aşteptări din partea Ucrainei, preşedintele Biden a anunţat, miercuri, că intenţionează să trimită 31 de tancuri M1 Abrams armatei lui Zelenski, transmite CNN.

Biden a declarat că secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a recomandat această măsură deoarece va consolida capacitatea Ucrainei de "a-şi apăra teritoriul şi de a-şi atinge obiectivele strategice".

"Tancurile Abrams sunt cele mai capabile tancuri din lume. Sunt, de asemenea, extrem de complex de operat şi întreţinut, aşa că oferim Ucrainei şi piesele şi echipamentele necesare pentru a susţine eficient aceste tancuri pe câmpul de luptă. Vom începe să instruim trupele ucrainene cu privire la aceste probleme de susţinere, logistică şi întreţinere cât mai curând posibil", a afirmat Biden în declaraţiile de presă făcute la Casa Albă. Detalii aici.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe