Liste cu semnături, fotografiate. Ion Terguţă: Cetăţenii sunt terorizaţi de primarii din localitate

Ion Terguţă, purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal Democrat din Moldova
Ion Terguţă, purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal Democrat din Moldova (facebook.com / Ion Terguţă)

Candidatul la alegerile parlamentare din Republica Moldova pe circumscripţia electorală nr.17, Nisporeni, Ion Terguţă, vicepreşedinte al Partidului Liberal Democrat (PLDM) a declarat în cadrul unei postări live pe pagina sa de Facebook că, luni, 14 ianuarie, la scurt timp după depunerea dosarului de înregistrare în calitate de candidat, s-ar fi produs un caz de o gravitate extremă.

„La numai câteva ore de la depunerea listelor cu semnăturile susţinătorilor, acestea au fost fotografiate şi expediate primarilor din localităţile raionului. Mai multe persoane din satul Iurceni au reclamat că au fost contactate telefonic de către primarul localităţii şi terorizate psihologic, pentru faptul că şi-au depus semnăturile în susţinerea candidatului opoziţiei antioligarhice”, se arată în postarea vicepreşedintelui PLDM.

Totodată, candidatul pe aceeaşi circumscripţie cu liderul PD, Vlad Plahotniuc, a ţinut să remarce că listele de subscripţie şi dosarul au fost depuse la Consiliul Electoral de Circumscripţie personal de către preşedinta instituţiei, Ana Buhnea, în lipsa altor membri ai consiliului.

Astfel, Terguţă şi susţinătorii acestuia s-au arătat revoltaţi de faptul că preşedinta Consiliului Electoral de Circumscripţie şi-a neglijat flagrant responsabilităţile, facilitând accesul unor terţe persoane la dosarul candidatului Ion Terguţă.

„Cer Comisiei Electorale Centrale investigarea imediată a circumstanţelor difuzării conţinutului dosarului candidatului Ion Terguţă, fapt ce contravine grav legilor electorale.

Cer destituirea preşedintei Consiliului Electoral de Circumscripţie, Ana Buhnea, ca şi persoană imparţială şi obedientă Partidului Democrat.

Cer Procuraturii Generale să se autosesizeze pe faptul obstrucţionării procesului electoral şi încălcarea dreptului constituţional al cetăţenilor de a alege”, a conchis candidatul la alegerile parlamentare pe circumscripţia Nisporeni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe