Locuri minunate în lume unde nu circulă maşini: Insula Mackinaw din SUA (video)

Insula Mackinaw din SUA - locul unde nu circulă maşini
Insula Mackinaw din SUA - locul unde nu circulă maşini (Pixabay.com)

Există locuri în lume unde nu circulă maşini, unde chiar merită să petreceţi o vacanţă, departe de clacsoane şi de mirosul de gaze de eşapament. Lumea va părea mai liniştită, timpul va trece mai lent, formele de vegetaţie şi verdeaţă vă vor îmbia cu mirosurile lor minunate şi dulci. Agitaţia, aglomeraţia şi aerul îmbâcsit de gaze, poluat cu tot felul de lucruri nocive nu mai există. Parcă vă plimbaţi printr-o altă lume, lume care de fapt există în mod real şi care vă aşteaptă să o vizitaţi.

Natura ne avertizează că trebuie neapărat ca oamenii să se implice pentru ca mediul şi această planetă să nu se distrugă.

Insula Mackinaw din SUA

Plimbarea cu trăsura poate fi considerat un lucru romantic, dar pentru cei 500 de locuitori ai insulei Mackinac din statul Michigan este un mod de viaţă foarte obişnuit.

Insula se află pe teritoriul Marilor Lacuri (Lacul Huron) la graniţa dintre SUA şi Canada şi este considerată o staţiune de lux, chiar dacă nu are nisip fin, palmieri sau cocotieri.

Micul oraş turistic a interzis încă din 1898 să nu circule maşinile, iar azi este permis accesul vehiculelor sau a snowmobilelor doar în caz de urgenţă. Locuitorii acestei insule se deplasează pe jos sau cu trăsura. 80% din suprafaţa insulei este acoperită de Parcul Naţional Mackinac, având o singură şosea ce înconjoară insula de 13 Km; cu bicicleta se poate înconjura insula în numai o oră.

În timpul sezonului, aici poposesc peste 15.000 de persoane care vin să vadă frumuseţea insulei pentru a participala evenimentele estivale.

Ce face atât de specială această insulă? Transportul. În 1898, Consiliul Local a interzis circulaţia autovehiculelor, ceea ce este valabil şi astăzi, la 118 ani de la această hotărâre. Există aici 2 vehicule de urgenţă - ambulanţa şi pompierii -, iar oamenii se deplasează cu bicicletele, căruţele cu cai, rolele sau pe jos.

Un lucru spectaculos pe această insulă este că liliacul este pretutindeni. Acesta a devenit simbolul insulei, datorită faptului că îl întâlnim peste tot, existând chiar şi păduri de liliac sălbatic. Cum este şi normal, aici se celebrează în fiecare an Festivalul Liliacului timp de 10 zile în luna iunie, care deschide sezonul estival cu concerte în aer liber, filme, degustări de vinuri, întreceri cu barca, expoziţii de artă, expoziţii meşteşugăreşti locale cu vânzare etc.

Abundenţa evenimentelor, incontestabila frumuseţe unde tronează liliacul, gastronomia, sporturile acvatice, fac din această insulă o staţiune de lux care este asaltată de mulţi turişti ce iubesc viaţa, arta şi mâncarea deosebită.