Lovitură sub centură. Un fost şef ANAF cere statului să-i confişte una din casele lui Iohannis

Deşi şi-a pierdut în instanţă una dintre case, preşedintele Klaus Iohannis încasează în continuare chiria pe imobil, asta în contextul în care statul întârzie să îşi revendice dreptul de proprietate asupra acestuia. Fostul şef ANAF Sebastian Bodu a decis să nu lase lucrurile aşa.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

În noiembrie anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis a pierdut, printr-o hotărâre definitivă, dreptul de proprietate asupra uneia dintre casele sale, imobil închiriat încă din 2006 băncii Raiffeisen. Deşi Iohannis a recurs la o cale extraordinară de atac - contestaţia în anulare - pe motiv că decizia instanţei ar fi fost influenţată de supraexpunerea mediatică, autorităţile satului aveau totuşi obligaţia să îi confişte imobilul. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, Sebastian Bodu a decis să le forţeze mâna autorităţilor prin demersuri legale.

"Am solicitat ANAF şi Primăriei Sibiu să pună în executare hotărârea Curţii de Apel Braşov din 12 noiembrie 2015, prin care s-a dispus reîntoarcerea imobilului din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 29, în proprietatea statului, titlul de proprietate al lui Iohannis Klaus Werner, Iohannis Carmen Georgeta şi Baştea Rodica fiind desfiinţat.

În acest scop, am solicitat ANAF şi Primăriei Sibiu să ceară intabularea dreptului de proprietate al statului în Cartea Funciară. Menţionez că hotărârea ce trebuie pusă în executare este definitivă şi irevocabilă, contestaţia în anulare aflată pe rol nefiind suspensivă de executare şi nepunând în discuţie fondul litigiului", a anunţat Sebastian Bodu.

Fostul europarlamentar a solicitat, de asemenea, ca ANAF şi Primăria Sibiu să reintre în posesia imobilului, notificând actualul chiriaş în vederea evacuării spaţiul închiriat, în condiţiile în care locatorul şi-a pierdut calitatea de proprietar.

"Cred, însă, că locatarul, o bancă comercială, va rezilia contractul de locaţiune şi va elibera imobilul în mod voluntar, pentru a evita o procedură de evacuare, cu costurile aferente de imagine", a adăugat Sebastian Bodu.

Nu în ultimul rând, fostul şef al fiscului a solicitat ANAF şi Primăriei Sibiu să demareze procedura recuperării, prin instituirea de sechestre şi popriri, de la posesorii neproprietari, a fructelor civile (chiriile) încasate, în calitate de locatori, după data primei cereri de chemare în judecată, moment când aceştia au devenit posesori de rea-credinţă.

"Aşa cum spunea dl. Klaus Iohannis, Preşedintele României, în 24 februarie 2015, "recuperarea prejudiciilor este obligatorie, nu opţională pentru autorităţile statului". În cazul de faţă, suma se ridică la aproximativ 640.000 de euro, conform estimărilor RISE Project", a subliniat Sebastian Bodu, de profesie avocat.