RISE Project. "Preşedintele Iohannis încă face bani din casa care nu îi mai aparţine"

Statul român întârzie să îşi reclame dreptul de proprietate asupra casei pe care preşedintele Klaus Iohannis a pierdut-o, prin hotărâre irevocabilă, în urmă cu trei luni.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis încasează în continuare chiria imobilului al cărui titlu de proprietate i-a fost anulat, în noiembrie, de Curtea de Apel din Braşov, au dezvăluit jurnaliştii de la RISE Project.

"Raifeissen Bank, în calitate de chiriaş, nu a fost notificată de către nicio instituţie cu privire la schimbarea proprietarului. Plata chiriei se face, aşadar, trimestrial, conform contractului comercial în vigoare", scrie în răspunsul dat de bancă jurnaliştilor.

Declaraţia Băncii Raiffeisen este sprijinită de datele de la oficiul de cadastru Sibiu. Un extras de carte funciară obţinut de RISE Project arată că imobilul încă mai este, în acte, al familiei prezidenţiale.

Klaus Iohannis, soţia sa, Carmen Georgeta Iohannis, şi asociata lor, Rodica Baştea, figurează şi astăzi ca proprietari ai clădirii de pe Strada Nicolae Bălcescu nr. 29 din Sibiu.

Potrivit contractului încheiat în 2006 între Iohannis şi Raiffeisen, chiria anuală pe care banca trebuie să o plătească proprietarului este de 60.000 de euro. Dacă ritmul de plată al chiriei este astăzi trimestrial, aşa cum precizează Raiffeisen, atunci, între 12 noiembrie 2015 (ziua hotărârii pronunţate de Curtea de Apel Braşov) şi 16 februarie 2016 (ziua de astăzi), banca i-a putut plăti cel puţin o rată, dacă nu chiar două, preşedintelui României.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne