Macovei: Condamnarea lui Voiculescu, urmaş al Securităţii, o lovitură grea pentru Guvernul Ponta

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat vineri, după condamnarea la 10 ani de închisoare a lui Dan Voiculescu în dosarul ICA, că acest verdict atestă faptul că dreptatea, legea şi justiţia au ieşit învingătoare. Totodată, evenimentul reprezintă o lovitură grea pentru Guvernul Ponta care a fost adus şi menţinut la putere şi de condamnatul Voiculescu, urmaş al Securităţii.

"Dreptatea, legea şi justiţia au învins astăzi încă o dată. Felicitări! Verdictul de astăzi în cazul Voiculescu dovedeşte că avem în România judecători şi procurori profesionişti şi integri. În acest caz a existat un linşaj mediatic al trustului condamnatului Voiculescu împotriva judecătorilor şi procurorilor, dar aceştia au dovedit că legea este egală pentru toţi. Judecători şi procurori curajoşi au aplicat legea şi astăzi au învins şi sistemul corupt creat de Securitate", a precizat Monica Macovei, pe blogul personal.

În opinia fostului ministru al Justiţiei, condamnarea patronului trustului Intact nu pică deloc bine PSD-ului şi premierului Victor Ponta care au fost susţinuţi să ajungă la guvernare de acesta.

"Este o lovitură pentru Guvernul Ponta care a fost adus şi menţinut la putere şi de condamnatul Voiculescu, urmaş al Securităţii. Aceşti politicieni, PSD-ul, pe scurt, cu capul lui Ponta în frunte, sunt supăraţi. Azi au primit o lovitură grea. PSD a ajuns la guvernare cu ajutorul lui Voiculescu, sunt la guvernare cu ajutorul lui Voiculescu, cu ajutorul politic, poate şi financiar, categoric şi cel mediatic pus la dispoziţie de Antene, de Antena 3 în principal... Să vedem cum explică...", a declarat, la Realitatea Tv, Monica Macovei.

Încă o dată se dovedeşte că dosarele cu politicieni, baroni şi "oligarhi" sunt reale, bazate pe probe şi nu au fost făcute la comandă politică, susţine Macovei, adăugând că românii au o nouă dovadă că politicienii condamnaţi nu sunt victimele nimănui, ci doar infractori.

Macovei evidenţiază că judecătorii au decis şi confiscarea unor bunuri ale condamnatului Voiculescu, "un politician toxic şi influent", amintind totodată că directiva sa adoptată de UE privind confiscarea extinsă a bunurilor provenite din infracţiuni trebuie transpusă urgent şi în România pentru că românii au nevoie de banii care le-au fost furaţi de infractori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne