Macovei: Contractul cu Bechtel, semnat de Năstase, reziliat de Ponta, neregulile şi vinovaţii acolo sunt

Monica Macovei, europarlamentar PDL (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
06.12.2013

Monica Macovei a răspuns vineri acuzaţiilor aduse de Guvernul Ponta potrivit cărora ar fi comis fapte de natură penală în ceea ce priveşte derularea contractului cu Bechtel, pe vremea când era ministru al Justiţiei. Europarlamentarul a subliniat că Năstase este cel care a semnat contractul, amintind de neregulile semnalate în acea perioadă de presă, iar cel care l-a reziliat a fost Victor Ponta, prin urmare „neregulile şi vinovaţii acolo sunt”.

Guvernul Ponta a anunţat vineri că va sesiza DNA şi SRI cu privire la nereguli în derularea contractului încheiat cu Bechtel pentru construcţia Autostrăzii Transilvania, acuzând posibile fapte de natură penală comise de foştii miniştri Gheorghe Dobre, Sebastian Vlădescu, Monica Macovei, Radu Berceanu şi fostul şef CNADNR, Cristian Duică. Conform unui raport întocmit de inspectorii guvernamentali, înţelegerea cu Bechtel a fost modificată fără respectarea dispoziţiilor legale, ceea ce a condus la prejudicii pentru stat.

„Contractul de proiectare şi construire a autostrăzii Braşov-Cluj- Borş a fost încheiat în decembrie 2003, de către Guvernul Adrian Năstase şi conţinea multe nereguli, aşa cum presa a relatat de-a lungul timpului”, a declarat Macovei care arată că aşa numita „pierdere” a originalului acestui contract şi „neputinţa ministrului Dan Şova de a “găsi” documentul ridică multe semne de întrebare cu privire la onestitatea intenţiilor Guvernului Ponta. Pe cine vrea Ponta să scape de răspunderea semnării în 2003 a unui contract care a fost defavorabil României atât pe perioada derulării sale cât şi după reziliere, antrenând consistente despăgubiri? Pe Năstase şi Şova?”

În Raportul de Control prezentat astăzi de Guvern sunt două menţiuni concrete la Monica Macovei, din ambele rezultând, de fapt, că Macovei nu a semnat nici un document care să aducă prejudicii statului român şi ca Ponta manipulează informaţia pentru a o acuza fără să aibă un temei legal.

„Încercarea Guvernului Ponta de a-mi lega numele de posibile nereguli este definitorie pentru modul în care guvernează Victor Ponta: prin minciună, falsuri şi manipulări lansate cu scopul de a acoperi furturile lor. Năstase, Mitrea, Ponta şi Şova poartă răspunderea contractului păgubos cu Bechtel şi a minciunilor lansate în jurul acestuia”, s-a apărat Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor