Atac fără precedent al preşedintelui: Victor Ponta este un prim-ministru profund corupt

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat extrem de dur pe premierul Victor Ponta, în cadrul unei declaraţii de presă, la Palatul Cotroceni. "Profund corupt" este termenul folosit de şeful statului pentru a-l descrie pe premier, acesta oferind o serie de exemple pentru a-şi sprijini ideea, potrivit Hotnews.

Preşedintele a vorbit despre şantaj, despre corupţie şi despre comisia din Cazul Călăraşi.

„Dl premier Ponta şi cu tata socru, cu toată trupa, gândesc că pot utiliza comisiile de la Senat şi ale camerelor reunite, ca să ancheteze cum a luat fata mea creditul şi pământul, cred că mă pot impresiona. Aş vrea să le readuc în memorie că rezist şantajului de cea mai joasă speţă a trustului lui Voiculescu de opt ani, dublat o bună bucată de trustul Realitatea, când îl administra Vîntu, iar acum e înlocuit de televiziunea lui Ghiţă, tot două trusturi am pe post de denigratori fără rezerve. Amândoi fac ce ştiu prin educaţie, şi turnătorul Voiculescu, şi deputatul Ghiţă”, a acuzat Traian Băsescu.

Preşedintele îi recomandă lui Ponta să mai înfiinţeze vreo două trei comisii, tot pentru Ioana Băsescu, şi îl asigură că va fi solidar cu fiica sa atât timp cât "acest şef de guvern a ajuns să utilizeze parlamentul ca pe o măciucă politică într-o bătălie pe care nu are cum să o câştige".

„Eu ştiu că fiica mea a luat cinstit un credit, a cumpărat cinstit un pământ de la un investitor italian şi orice ar scormoni nu poate găsi nimic ilegal - nici trafic de influenţă, nici condiţii preferenţiale, nici pământ luat de la morţi sau ce mai spunea tata socru. El a făcut nişte aprecieri neplăcute la adresa mea dar mă tem că nu eu am fost la vânătoare cu Năstase iar incidentul care s-a petrecut lasă urmări evidente”, a continuat şeful statului.

Preşedintele a explicat că ştie cum va decurge ancheta comisiei parlamentare: „se vor duce prin sat, pe acolo, ca la orice restituiri sunt oameni nemulţumiţi, vor fi filmaţi şi se va derula toată drama despre care eu nu ştiu, şi cum vor trimite ei la parchet”.

„Cunosc diagnosticul, le doresc succes, mai bine ar face o plângere la parchet acum. De astfel de comisii se tem hoţii, eu le privesc cu condescendenţă, cu înţelegere pentru Ponta, acompaniat de Voiculescu şi Ghiţă, pentru că ei atât pot, asta ştiu să facă, înscenări”, a precizat Traian Băsescu.

Şeful statului a remarcat şi o asemănare între conduita reprezentantului comuniştilor moldoveni Vladimir Voronin şi premierul român Victor Ponta.

„Mă uitam, Voronin îl cheamă în faţa parlamentului pe preşedintele Timofti pentru că eu am declarat ce am declarat. Aşa face şi Ponta, o cheamă pe fi-mea, nicio deosebire între felul în care gândeşte Ponta şi Voronin”, a afirmat Băsescu.

Preşedintele a subliniat faptul că premierul Ponta este „profund corupt” şi a fost implicat în diverse afaceri ilegale, pe care încearcă să le ascundă prin intermediul unor acte normative.

„Ponta mai are nişte furii şi încearcă să-şi ascundă propria corupţie sub aceste acuzaţii gratuite. Victor Ponta e un premier corupt profund care încearcă să-şi ascundă hoţia sub acte normative. A încercat să facă să dispară 380 milioane de dolari datoraţi de Rompetrol ascunzându-se sub o lege declarată neconstituţională. E corupt pentru că a vrut să-şi ascundă sub lege aranjamantele pentru Roşia Montană. E corupt pentru că a luat 2.800 hectare de pământ de la academia agricolă şi le-a transferat la CJ Brăila. Au şi început să facă o licitaţie de arendă şi când au aflat că mă interesez ce se întâmplă cu terenurile au renunţat şi spun că după un an dau înapoi terenul, timp de un an, când îmi termin mandatul. Şmecherii nu cumpără pământ, ci iau în arendă de la stat”, a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a afirmat că un alt motiv pentru care susţine că Ponta este corupt este relaţia acestuia cu deputatul Sebastian Ghiţă.

„Ponta e profund corupt pentru că încearcă şi îi facilitează lui Ghiţă foarte multe contracte. Protejatul lui e principalul jucător în instituţiile guvernamentale când e vorba de proiecte IT, oricât se ascunde el, că şi-a dat firmele”, a declarat preşedintele.

Traian Băsescu a concluzionat: „E prima dată când avem un premier cu o cadenţă atât de ridicată care încearcă să-şi ascundă actele de corupţie sub legi. Nu cred că va merge foarte mult”.

Întrebat de jurnalişti dacă are dovezi pentru aceste acuzaţii grave de corupţie făcute la adresa premierului, Traian Băsescu a replicat: Dovezile sunt actele normative facute la presiunea baronetului.