PDL protestează: „Ponta nu este un premier, este o slugă a comuniştilor”

Protest PDL, Organizaţia Bucureşti în Piaţa Victoriei. 04.12.2013
Protest PDL, Organizaţia Bucureşti în Piaţa Victoriei. 04.12.2013 (Epoch Times România)

Mai mulţi membri ai PDL Bucureşti au protestat miercuri în Piaţa Victoria faţă de modul în care Guvernul Ponta a condus ţara în aceşti doi ani de când se află la putere, care a culminat cu adoptarea unui buget destinat campaniei electorale 2014, nu cetăţenilor.

Reporterii Epoch Times s-au dus la faţa locului şi au vorbit cu protestatarii pentru a le afla nemulţumirile.

Purtătorul de cuvânt al PDL Bucureşti, Mihai Atănăsoaei, fost prefect al Capitalei a explicat motivul pentru care s-au strâns liberalii în faţa Guvernului: „Cei de la PDL Bucureşti s-au strâns aici dintr-un singur motiv. Ei cer demisia premierului Ponta”.

„Astăzi Guvernul a votat un buget prin care românilor nu li se dă nimic, ci li se ia, tocmai pentru ca PSD să aibă bani de campanie electorală în anul 2014. Măsurile pe care se bazează Guvernul Ponta, acciza anunţată este un dezastru pentru economie, un dezastru pentru întreprinzătorii mici, pentru întreprinzătorii mari care au mai rămas. Se închid graniţele economice ale ţării, investitorii vor fugi pentru că am devenit o ţară imprevizibilă, o ţară în care taxele cresc, buzunarul românului sărăceşte.

Numai un inconştient nu îşi poate imagina că această acciză va duce la creşterea imediată a tuturor preţurilor. Astăzi în Parlamentul României am văzut, după votul de la buget, un guvern care era extrem de bucuros că i-a trecut bugetul, a trecut bugetul lui, nu şi al românilor, a trecut bugetul PSD, un buget de campanie.

Din aceste motive şi pentru faptul că domnul Ponta s-a transformat din micul Titulescu în micul Ceauşescu, nedând ci luând, PDL Bucureşti îi cere astăzi demisia premierului. Să plece să ne lase, pentru că dacă vor să-şi testeze adevărata simpatie e suficient să se plimbe pe stradă în Bucureşti să vadă ce sprijin şi de câtă simpatie se bucură.

Vrem să atragem atenţia că minciuna nu ţine loc nici de foame, nici de guvernare. Repet astăzi în Parlament am văzut un Guvern care radia pentru că i-a trecut bugetul lui, nu bugetul României.

Ne-am dori foarte mult ca toţi cei care se simt de dreapta, mai puţin PNL care din păcate a abdicat de la principiile dreptei şi s-a suit în sacul roşu al PSD, să iasă în stradă să manifesteze paşnic, civilizat.

Guvernul trebuie să ştie că situaţia dezastruoasă care a început să se creeze nu duce la nimic bun – locuri de muncă deloc, promisiuni foarte multe în campaniile electorale, zero realizări, mai multe decât atât, noi taxe, taxe aberante, taxa pe stâlp, acciza de 7%. Toată lumea înţelege mai puţin Ponta că această acciză nu se justifică. România nu mai este în situaţia din 2010. Ţara este stabilă macroeconomic. Ne împrumutăm în condiţii avantajoase tocmai pentru că au fost luate aceste măsuri. Astăzi nu era nevoie de o acciză în plus. 7% la pompă înseamnă 10-20-30% în magazin. Tot ce se transportă pe roţi – de la scobitori, la mobilă se va scumpi”, a declarat Mihai Atănăsoaei.

Liberalul Golban Ilie a explicat motivul pentru care a ieşit în stradă:

„Protestăm împotriva sărăciei din România. Protestăm împotriva accizei la benzină şi la motorină care este un fond al USL pentru a avea bani să cumpere lumea în campania electorală, nicidecum pentru drumuri, şosele şi ce mai spun dânşi. Ne mint în continuare.

S-a ajuns în doi ani de guvernare.. . ei guvernează numai la televizor, am ajuns într-o sărăcie lucie, Sănătatea este la pământ, totul este la pământ. Ei alocă fonduri doar pentru baronii lor locali ca să poată să-i ţină la putere.

Ponta nu este un premier, este o slugă a comuniştilor şi oamenilor puşi de Voiculescu care au nenorocit ţara asta din 90 încoace. Cel mai slab Guvern de la Revoluţie încoace. Nu există comparaţie. Nu au făcut absolut nimic. Ne mint de dimineaţă până seara. La 5 minute după ce spun o minciună spun că nu am înţeles noi bine. Noi suntem proşti şi ei sunt deştepţi.

Şomajul este... ne-au promis un milion de locuri de muncă, ne-au oferit 60.000 de şomeri în plus. Nu au făcut un loc de muncă, în schimb vor fonduri suplimentare. Taxe şi impozite nu mai putem să suportăm. Întreprinderile mici sunt în faliment în proporţie de 95%. Zilnic intră în insolvenţă între 80-100 de firme. Din cauza aceasta protestăm. Firmele mici aduceau profit României, angajau oameni. Acum ce-au făcut?

Au distrus totul, de la A la Z. Nu-i interesează. Ne duc spre comunism. Asta vor ei, să ne ducă spre comunism. Guvernul Ponta şi cu acoliţii lui să plece. Să vină un guvern capabil să ne îmbunătăţească traiul. Lumea arată buzunarele goale. Iarna asta va fi un dezastru pentru toată lumea. Doi ani au fost de ajuns. Li s-a dat o perioadă de graţie foarte mare.

În sănătate este un dezastru. Cum ştiţi foarte bine, una au promis alta au făcut. În loc să dea la Sănătate, ia de la Sănătate. În schimb domnului Dragnea i se oferă suplimentar încă un miliard de euro ca să poată să aibă baronii locali bani să dea la primării ca să corupă lumea, să prostească, că nu-i corupe. Lumea de sărăcie se duce pentru doi mici şi o bere şi 10 lei şi votează”.