S-a dat votul final pe buget

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Avem buget! În prezenţa membrilor Guvernului, Parlamentul a votat bugetul pe anul viitor, cu 346 voturi pentru, 49 împotrivă şi 7 abţineri.

La finele votului, premierul Victor Viorel Ponta le-a mulţumit tuturor parlamentarilor pentru efort. În mod special, acelor parlamentari celor care au făcut posibilă adoptarea acestui buget într-un termen extrem de rapid şi rezonabil.

Ponta le-a mulţumit şi celor care s-au abţinut şi celor care au plecat din sală, "pentru că astfel nu au votat împotriva bugetului pe anul viitor".

Premierul a apreciat că bugetul a fost votat rapid, deoarece nu prevede "tăieri". El

Bugetul, odată votat (după ce Parlamentul a respins toate amendamentele opoziţiei), va fi trimis preşedintelui Băsescu pentru a fi promulgat, deşi preşedintele a avertizat clar că va întoarce bugetul înapoi în Parlament.

Marţi, Ponta şi Băsescu au avut, la iniţiativa premierului, o întâlnire, pentru a discuta despre refuzul lui Băsescu de a semna Memorandumul cu FMI-ul şi despre eventualele consecinţe ale nepromulgarii bugetului de stat.

Băsescu şi-a expus încă o dată poziţia: acciza pe carburanţi nu este necesară, iar la buget există resurse pentru indexarea pensiilor şi creşterea salariului minim pe economie chiar dacă se renunţă la această acciză. Dacă de la Ministerul Dezvoltării, condus de Dragnea, se taie fondurile alocate baronilor locali, pentru finanţarea campaniilor electorale USL de anul viitor şi dacă se folosesc şi "resursele plantate în diverse locuri în bugetul de stat", vor putea fi crescute şi pensiile, şi salariile, fără a pune noi poveri fiscale pe popor.

"Voi întoarce bugetul la Parlament şi voi spune de unde să se taie”, a explicat preşedintele.

La finalul întrevederii, Ponta a declarat că nu va renunţa la introducerea accizei pe benzină.

Aşa că premierul a avut motive întemeiate să îi anunţe pe parlamentari că se vor mai întâlni "o dată cu bugetul" în acest an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne