Macovei, mesaj pentru Toader: Cum să fii independent când tu faci tot ceea ce îţi cere Dragnea să faci?

Europarlamentarul Monica Macovei a tras o serie de concluzii după dezbaterea din Comisia de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European pe tema democraţiei şi justiţiei în România.
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10 (Eugen Horoiu)

A fost evident că cei care au prezentat situaţia din România - arătând intenţiile reale ale PSD&ALDE privind justiţia, pericolele din OUG 13, modul cum a acţionat Guvernul Grindeanu, puterea protestelor din stradă - au câştigat la dezbaterea din Comisia de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European, a declarat, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei.

"Ei au arătat ce se întâmplă în realitate în România, pentru că este greu să spui că este stat de drept atunci când schimbi legile penale în favoarea inculpaţilor, când ai conducători penali – şi s-a dat exemplul şefilor celor două Camere: unul este trimis în judecată-Tăriceanu, celălalt este condamnat penal- Dragnea. Aşa ceva nu se întâmplă într­-o ţară europeană", a precizat europarlamentarul.

Monica Macovei a remarcat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, "a vorbit mult, a spus foarte puţin" şi tot timpul susţinea că este independent. "Cum să fii independent când tu faci tot ceea ce îţi cere Dragnea să faci?", a adăugat europarlamentarul.

"Îmi pare rău că nu s-a răspuns la întrebarea unei colege europarlamentar, chiar din grupul Socialist, care voia să ştie dacă în legea elaborată de PSD se prevede graţierea şi pentru faptele de corupţie. Răspunsul este că în proiect nu este prevăzută, dar în amendamentele depuse de Şerban Nicolae, da, se prevede şi graţierea faptelor de corupţie. Aşa lucrează PSD: zice că are un proiect frumos, după care se fac amendamente prin care exact corupţia şi traficul de influenţă sunt graţiate. Aşa lucrează PSD: una zice, alta face", a afirmat Monica Macovei.