Dragnea îl "reclamă" pe Liiceanu la Bruxelles: "Vă rog să luaţi la cunoştinţă falsitatea afirmaţiei sale!"

Descris de Gabriel Liiceanu în Parlamentul European drept unul care nu s-ar da înapoi de la nimic pentru a scăpa de puşcărie şi pentru a-şi salva averile, Liviu Dragnea i-a transmis preşedintelui comisiei LIBE din PE, o scrisoare în care îl acuză pe filozof de declaraţii false.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Nemulţumit de declaraţiile făcute miercuri la Bruxelles de Gabriel Liiceanu, care a descris România drept o ţară jefuită timp de 17 ani în care jefuitorii vor acum, prin acte precum OUG 13, să se bucure nestingherit de rodul hoţiei, Liviu Dragnea i-a transmis, miercuri, preşedintelui Comisiei de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European, o scrisoare pentru a combate declaraţiile scriitorului.

"Mă văd nevoit să vă adresez această scrisoare întrucât unul dintre invitaţii la dezbatere, dl Gabriel Liiceanu, a făcut în discursul său următoarea afirmaţie la adresa mea: 'Iată declaraţia explicită a şefului PSD, rostită la un post de televiziune săptămâna trecută: 'trebuie să ne concentrăm pe demiterea procurorului şef al DNA, pe demiterea dnei Kovesi'.

Vă supun atenţiei faptul că această afirmaţie a dlui Liiceanu este falsă în totalitate şi nu reflectă în niciun fel realitatea din România. Nu am rostit niciodată această declaraţie şi nici nu am făcut vreo altă afirmaţie în sensul sugerat de dl. Liiceanu. Dimpotrivă, în toate declaraţiile publice pe care le-am avut pe acest subiect nu am făcut nici măcar o sugestie din care să reiasă că dna procuror şef ar trebui demisă de la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Mai mult decât atât, am reamintit mereu presei şi opiniei publice din România ceea ce am spus şi în timpul recentei campanii electorale din România, respectiv că "noi, ca partid, nu am avut de gând şi nu avem de gând să cerem revocarea celor trei procurori şefi din România: procurorul general, procurorul şef DIICOT, procurorul şef DNA" (declaraţie pe care am reluat-o recent în data de 28 februarie)", susţine Dragnea, potrivit scrisorii publicate de Agerpres.

Din punctul meu de vedere, faptul că unul dintre invitaţii români care au luat cuvântul la dezbaterea Comisiei LIBE şi-a permis să mistifice în mod deliberat realitatea din România, cu scopul vădit de a-i dezinforma pe membrii comisiei, demonstrează cât de subiective şi pătimaşe sunt poziţiile celor care au criticat Guvernul României pentru faptul că a emis anumite acte normative ce aveau drept scop transpunerea în legislaţia penală a unor modificări enunţate în deciziile definitive şi obligatorii ale Curţii Constituţionale. Prin urmare, vă rog să luaţi la cunoştinţă şi să comunicaţi celorlalţi membri ai comisiei falsitatea afirmaţiei de mai sus a dlui Gabriel Liiceanu la adresa mea. De asemenea, vă rog să luaţi act de faptul că Partidul Social Democrat nu şi-a propus şi nu îşi propune să facă demersuri în sensul demiterii persoanelor care conduc instituţiile din domeniul Justiţiei", a mai susţinut Liviu Dragnea.

Liderul PSD mai susţine, în scrisoarea sa, necesitatea unei reforme a legislaţiei din domeniul justiţiei, în sensul observaţiilor stipulate deja în deciziile Curţii Constituţionale, atât în ceea ce priveşte consolidarea independenţei Justiţiei şi separaţia puterilor în stat, dar şi în sensul respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

Reamintim că astăzi, în comisia LIBE din Parlamentul European a fost discutată situaţia creată de adoptarea OUG 13/2017. Într-un emoţionant discurs rostit în comisie, Liiceanu a explicat cum, jefuită sistematic de politicieni - de la arhitectul mineriadelor din '90, Ion Iliescu, şi până la actualul şef al PSD, România a ajuns poate cel mai năpăstuit popor din UE şi că în prezent, artizanii marilor jafuri vor să se bucure nestingherit de averile din furt, fără teama de a răspunde în faţa legii.

"Nu am nicio îndoială că Liviu Dragnea, şeful PSD şi actualul preşedinte al Camerei, precum şi colegii lui de partid şi coaliţie, pentru a scăpa de puşcărie şi pentru a-şi salva averile, nu s-ar da înapoi de la nimic", a mai susţinut Liiceanu.

Discursul integral al lui Liiceanu poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne