Macovei: PSD este gaşcă de „curajoşi” puşi pe furat, iar Ponta este Capo di tutti capi

Monica Luiza Macovei,europarlamentar PDL
Monica Luiza Macovei,europarlamentar PDL (Epoch Times România)

„Gura mincinosului Ponta a zis în sfârşit un adevăr: „cultura organizaţională” a PSD este cea a unui „grup infracţional organizat”, iar Ponta este Capo di tutti capi”, a scris miercuri pe blogul personal europarlamentarul PDL Monica Macovei.

Europarlamentarul a amintit că recursul în procesul inculpatului Relu Fenechiu (PNL), fost ministru în Guvernul USL condus de Victor Ponta, s-a judecat marţi. Fenechiu este acuzat de DNA că a revândut la suprapreţ zeci de transformatoare vechi (care se pare că erau de fapt fier vechi) societăţii de electricitate Moldova, prin 46 de proceduri de achiziţie trucate, la care câştigau constant firmele lui Fenechiu. Paguba adusă bugetului public este de circa 2 milioane de euro (aici). Fenechiu a fost condamnat de instanţa de fond la 5 ani închisoare, urmând să aflăm decizia definitivă a instanţei de recurs.

„Luni, când Năstase a fost condamnat la 4 ani închisoare şi dus în penitenciar, PSD a insultat şi ameninţat judecători şi procurori, acuzându-i că fac „dosare politice”, în vreme ce PNL a transmis numai un comunicat sec. În replică la „pasivitatea” partenerilor liberali în momentul condamnării lui Năstase, Ponta a spus: „Noi avem mai mult curaj decât ei. Mai mult l-am apărat noi pe Fenechiu decât ei. Au o altă cultură organizaţională”, a scris Monica Macovei.

Această remarcă a faptului că „în sumedenia de minciuni cu care Ponta intoxică o lume întreagă zi şi noapte, în sfârşit spune şi un adevăr: PSD este o gaşcă de „curajoşi” puşi pe furat, a căror „cultură organizaţională” este să se protejeze unii pe alţii împotriva justiţiei. În spatele siglei roşii a PSD, cu trei trandafiri, nu este de fapt un partid, ci „un grup infracţional organizat”. Un partid – chiar cu vederi de stânga – ar trebui să promoveze binele tuturor, nu numai al unui grup de pungaşi puşi pe căpătuială din banii statului, adică ai noştri”.

Monica Macovei a continuat: „Cultura organizaţională” din PSD de susţinere a infracţionalităţii, despre care vorbeşte Ponta, este confirmată de dialogul din 2012 dintre Victor Paul Dobre şi Ioan Rus, doi foşti miniştri în Guvernul USL condus de Victor Ponta, insuficient de „curajoşi” să ducă până la capăt ordinele primite de la USL de a frauda referendumul din 2012”.

„Potrivit stenogramelor publicate în presă, atunci când partidul le-a cerut ca sub semnatura lor să schimbe listele electorale pentru a frauda prezenţa la vot la referendumul din 2012, unul se întreba “Dacă nu cumva e bine să fugim din acest grup infracţional organizat!”, iar celălalt zicea „Om fi proşti, dar chiar tâmpiţi nu suntem! […] eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!”, a adăugat europarlamentarul.

Afirmaţiile lui Ponta din 7 ianuarie 2014 dovedesc că toate atacurile împotriva justiţiei, de când USL a preluat puterea în România în 2012, nu sunt „scăpări de moment sau reacţii accidentale, ci sunt acţiuni premeditate şi desfăşurate după un plan clar pentru a lovi şi controla justiţia, ca să poată fura în linişte şi nestingheriţi de vreo instituţie a statului sau de vreun judecător sau procuror”, a adăugat Macovei.

„Ponta îi aşază astfel în „grupul infracţional organizat” pe toţi membrii PSD, ca pe nişte vasali ascultători ai ordinelor de partid de a fi câinii de pază ai hoţilor şi corupţilor din PSD şi USL. Are cineva curajul să mişte în front? Ponta este Capo di tutti capi al acestui “grup infracţional organizat”, a fost concluzia acesteia.