Macovei: Voiculescu vrea justiţie paralelă şi ordonă anchete împotriva procurorilor anticorupţie

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat miercuri, pe blogul personal, că fondatorul PC, Dan Voiculescu, „vrea justiţie paralelă şi ordonă anchete împotriva procurorilor anticorupţie”, făcând referire la reacţia acestuia privind reţinerea judecătorului Stan Mustaţă într-un dosar de trafic de influenţă pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze.

Judecătorul Stan Mustaţă făcea parte din completul de judecată care se ocupa de cazul fondatorului PC, Dan Voiculescu, condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul privind modul de privatizare a Institutului de Cercetări Alimentare. Mustaţă trebuia să judece, marţi, un nou termen din dosarul ICA dar nu a mai apucat fiind „săltat” de procurorii anticorupţie.

DNA îl acuză pe Stan Mustaţă, judecător la Secţia a II-a penală, de săvârşirea mai multor infracţiuni, respectiv constituire a unui grup infracţional organizat, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, precum şi şase infracţiuni de luare de mită şi o infracţiune de trafic de influenţă.

Dan Voiculescu, preşedintele fondator al PC, a afirmat, marţi, că a adresat o sesizare procurorului general pentru a face o anchetă la DNA, cu scopul de a vedea cine a dispus aducerea la DNA a judecătorului Stan Mustaţă, dacă este vorba despre un şantaj sau dacă există un grup infracţional organizat. Voiculescu a mai precizat că, în cazul în care se consideră că ancheta solicitată Parchetului nu este necesară, se va adresa şi Parlamentului în acelaşi caz.

„Furia lui Dan Voiculescu, aflat în ultima fază de judecată în dosarul ICA după ce a primit în primă instanţă 5 ani de închisoare cu executare, nu mai are limite. Voiculescu a ordonat procurorului general şi ministrului Justiţiei să „facă o anchetă la DNA”, adică să-i cerceteze pe procurorii care au propus reţinerea judecătorului din completul pentru dosarul ICA. Voiculescu s-a gândit şi la pasul doi: va cere anchetă a Parlamentului dacă procurorul general şi ministrul justiţiei nu îi respectă ordinele”, a declarat Monica Macovei.

Europarlamentarul a reamintit că magistraţii pot fi verificaţi doar de către CSM, care nu răspunde comenzilor politice, subliniind, totodată, că între timp, CSM a aprobat solicitarea DNA de reţinere, iar Curtea de Apel a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a judecătorului din completul dosarului Voiculescu, acuzat, alături de alte 5 persoane, că a constituit sau aderat la un grup infracţional care, între altele, lua mită, făcea trafic de influenţă şi folosea informaţii care nu erau destinate publicităţii.

În opinia acesteia, „Voiculescu vrea să îi intimideze pe procurori şi judecători, ameninţându-i cu anchete ilegale, ca pe vremea Securităţii pentru care a lucrat”.

„Politicienii să se ţină departe de anchetele procurorilor şi să nu se mai opună cercetărilor, aşa cum au tot făcut în ultimul timp. O anchetă parlamentară care să verifice dosarele procurorilor şi să decidă vinovaţii sau nevinovaţii înseamnă o justiţie paralelă, interzisă de lege. Reamintesc că acolo unde se opreşte justiţia, începe tirania”, a concluzionat Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne