Magicele Fairy Pools, foarte cunoscute sub numele de "piscinele zânelor"

Magicele Fairy Pools, cunoscute sub numele de "piscinele zânelor", Scoţia.
Magicele Fairy Pools, cunoscute sub numele de "piscinele zânelor", Scoţia. (pixabay.com)

Pământul este plin de locuri fabuloase, de o frumuseţe atemporală iar fiecare călătorie include un pic de magie şi aventură. Cel puţin o dată în viaţă ar trebui vizitată magica Insulă Skye, situată în largul coastei vestice a Scotiei continentale şi cea mai mare şi mai fascinantă insulă din Arhipelagul Hebride din Scotia.

Zona este un sanctuar şi pentru mai multe specii de flori de câmp. Se ajunge cu feribotul de la Mallaig sau traversând un pod. Scotia este o ţară plină de legende şi mistere, cu un trecut adânc înrădăcinat în obiceiurile locuitorilor, unde tradiţiile sunt puternice surse de mândrie naţională.

Insula Skye este cunoscută pentru magicele sale Fairy Pools, cel mai bine cunoscute sub numele de "piscinele zânelor"; bazine de un albastru intens şi înconjurate de verdeaţă luxuriantă, situate la sud-est de Glen Brittle Forest, la aproximativ 2 km de plaja cu acelaşi nume. Ele aparţin unui curs de apă care coboară din Munţii Cuillin. Un scenariu dominat de dealuri verzi, care par populate de spiriduşi şi personaje care zboară deasupra recilor landuri, capabile să dea naştere la o atmosferă primordială, cu cascade spectaculoase şi fluxuri de apă cristalină ce formează bazine naturale de o frumuseţe legendară, fermecătoare. Locuri capabile să atragă atenţia a milioane de excursionişti, entuziaşti ai mersului pe bicicletă şi de visători cu sufletul romantic sau nostalgic care, văzându-le de aproape, se lasă transportaţi departe de emoţiile pe care le evocă.

Momentul potrivit pentru a le vizita este după o zi de ploaie, atunci când cerul este încă parţial înnorat. Odată ajunşi pe insula Skye, este suficient doar să vă îndreptaţi spre Munţii Cuillin, de-a lungul drumului spre Glenvrittle, până la o parcare unde se poate lăsa maşina. După aceea, cu un rucsac în spate se poate ajunge pe jos, de-a lungul traseelor pentru drumeţi, la locurile magice de la Fairy Pools. O călătorie plină de aventuri, în contact direct cu natura, care vă va permite să vizitaţi a doua destinaţie cea mai populară după Edinburgh, dar cu o condiţie: aceea de a minimiza impactul asupra mediului, de a păstra frumuseţea fermecătoare a acestor magnifice şi necontaminate locuri.