Mai mulţi vor beneficia de poliţă de asigurare medicală gratuită

(photos.com)
Epoch Times
26.12.2011

Guvernul a extins lista cetăţenilor care vor beneficia de poliţă de asigurare medicală gratuită. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Executivului din 24 decembrie relatează Publika.TV.

Astfel, în afară de cetăţenii Republicii Moldova domiciliaţi în localităţile din stânga Nistrului, vor mai beneficia de poliţe de asigurare medicală obligatorie şi cei din localităţile limitrofe liniei administrative, care în prezent primesc pensii în regiunea transnistreană.

Guvernul Republicii Moldova a completat această hotărâre în urma multiplelor adresări venite din partea cetăţenilor moldoveni din satele din zona de securitate, care au solicitat să fie incluşi şi ei în lista beneficiarilor de poliţe medicale eliberate de Compania Naţională de Asigurări în Medicină.

Asistenţa medicală pentru aceste persoane va fi gratuită şi este asigurată din contul Bugetului asigurărilor medicale obligatorii al Republicii Moldova.

Pentru a obţine poliţa de asigurare medicală, beneficiarii urmează să se adreseze Comisiilor speciale deschise la Varniţa, în oraşul Rezina şi în localitatea Coşniţa din raionul Dubăsari.

În anul 2011, 3.400 de cetăţeni moldoveni domiciliaţi în localităţile din stânga Nistrului au beneficiat de poliţă medicală obligatorie gratuită.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor