Maia Sandu a respins solicitarea PSRM de a purta noi consultări pe marginea învestirii unui guvern

Fracţiunea socialiştilor caută pe orice căi şi metode, neconstituţionale în majoritatea lor, de a se menţine la putere cu orice preţ, nu de a exercita funcţia de reprezentanţă naţională, afirmă Alexandru Arseni.
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova),
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova), (Epoch Times România)

Preşedinta Maia Sandu a respins, joi, solicitarea socialiştilor de a purta noi consultări cu fracţiunile şi grupurile parlamentare pe marginea investirii unui guvern.

Potrivit unui comunicat, administraţia prezidenţială informează că noi consultări cu fracţiunile şi grupurile parlamentare pot avea loc doar după consumarea efectelor decretului său de marţi de desemnare în calitate de premier a deputatului PAS, Igor Grosu.

Mai mult, Preşedinţia a luat act de declaraţia candidatului Igor Grosu, în care acesta menţionează că va discuta cu fracţiunile şi grupurile parlamentare în vederea obţinerii sprijinului pentru învestirea Guvernului.

Socialiştii au cerut noi consultări cu Maia Sandu după ce au atacat la Curtea Constituţională decretul prezidenţial de desemnare a lui Igor Grosu şi l-au propus premier pe fostul deputat socialist, Vladimir Golovatiuc, în prezent ambasador la Moscova.

Fostul judecător la Curtea Constituţională, Nicolae Osmochescu, este de părere că decretul preşedintei Maia Sandu cu privire la desemnarea lui Igor Grosu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru este perfect constituţională şi în concordanţă cu ultima decizie a Curţii Constituţionale.

În opinia expertului constituţional Alexandru Arseni, citată de presa de la Chişinău se demonstrează încă o dată că, în loc să caute soluţii de a ieşi din situaţia în care se află societatea în ansamblu, fracţiunea socialiştilor caută pe orice căi şi metode, neconstituţionale în majoritatea lor, de a se menţine la putere cu orice preţ, nu de a exercita funcţia de reprezentanţă naţională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe