Maia Sandu, către Dacian Cioloş la Parlamentul European: În Republica Moldova se respiră altfel

Membrii delegaţiei României din cadrul grupului Renew Europe au îndemnat Guvernul de la Chişinău să-şi păstreze curajul indiferent de obstacole şi presiuni, să continue curăţarea instituţiilor statului şi să garanteze organizarea unor alegeri libere şi corecte în toamnă.
Intrevederea Maiei Sandu cu membrii delegaţiei României din cadrul grupului Renew Europe din PE
Intrevederea Maiei Sandu cu membrii delegaţiei României din cadrul grupului Renew Europe din PE (gov.md)

Perspectivele de dezvoltare a relaţiilor bilaterale, precum şi refacerea încrederii cetăţenilor Republicii Moldova şi a partenerilor de dezvoltare în instituţiile statului au fost discutate miercuri, 24 iulie, la întrevederea delegaţiei moldovene conduse de premierul Maia Sandu cu delegaţia României din cadrul grupului Renew Europe în Parlamentul European, condusă de Dacian Cioloş.

„Simţim o mare deschidere din partea Uniunii Europene şi vă mulţumim pentru ajutorul constant. În ţara noastră se respiră altfel şi nu doar pentru noi, cei care am fost în opoziţie, ci şi pentru reprezentanţii societăţii civile, ai presei, pentru toţi cetăţenii”, a declarat Maia Sandu.

Şefa Executivului a exprimat aprecierea pentru susţinerea acordată de Dacian Cioloş R. Moldova în calitatea sa de preşedinte al grupului Renew Europe din Parlamentul European, dar şi ca lider politic român, subliniind că guvernul moldovean are un angajament ferm în implementarea unei agende europene.

„Priorităţile-cheie ale Guvernului sunt curăţarea instituţiilor de stat, combaterea corupţiei, promovarea unor profesionişti integri în instituţiile statului, stimularea creşterii economice, reforma Procuraturii Generale, a justiţiei, asigurarea independenţei mass mediei şi a respectării drepturilor omului”, a punctat Maia Sandu.

Membrii delegaţiei României din cadrul grupului Renew Europe - Dacian Cioloş, Cristian Ghinea, Dragoş Tudorache, Ramona Strugariu, Nicolae Ştefănuţă, Vlad-Marius Botoş - au îndemnat noul guvern de la Chişinău să-şi păstreze curajul în continuare, indiferent de obstacole şi presiuni, să continue procesul de curăţare a instituţiilor statului şi să garanteze organizarea unor alegeri libere şi corecte în toamnă.

Delegaţia Republicii Moldova a fost asigurată de tot sprijinul necesar pentru implementarea reformelor de modernizare şi democratizare a ţării.

Întâlnirea a avut loc în cadrul vizitei oficiale a premierului şi ministrului de Externe la Bruxelles.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe