Maia Sandu: Coaliţia PSRM-PD va întări corupţia de la putere şi va discredita şi mai mult guvernarea R. Moldova

Referitor la o eventuală coaliţie a socialiştilor cu democraţii, Maia Sandu afirmă că o alianţă între doi corupţi nu-i face mai curaţi sau mai reformatori. „Întovărăşirea a doi corupţi înseamnă corupţie şi trădare la pătrat.”
Maia Sandu, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) din R. Moldova
Maia Sandu, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) din R. Moldova (facebook.com/PAS)

Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu aflându-se joi într-o vizită la Chatham House, Londra a declarat că noua coaliţie PSRM-PDM va întări corupţia la putere discreditând şi mai mult guvernarea atât în ochii propriilor alegători, cât şi ai partenerilor externi.

În opinia fostului premier, noua majoritate încearcă să-şi ascundă mizeria anunţând că va lucra în baza acordului semnat vara trecută de către blocul Acum şi PSRM.

„Doar că un acord nu poate spăla mizeria. Mizeria se poate estompa puţin atunci când te asociezi cu un partener curat. O alianţă între doi corupţi nu-i face nici mai curaţi şi nici mai reformatori. Întovărăşirea a doi corupţi înseamnă corupţie şi trădare la pătrat”, a specificat politiciana.

În context, Maia Sandu a menţionat că agenda PAS rămâne neschimbată – vor lupta până vor alunga ultimul corupt de la putere, după care vor începe să reconstruiască Republica Moldova din temelii.

„Am povestit în detalii despre cum am reuşit să scăpăm ţara de Plahotniuc, în pofida faptului că Dodon îşi dorea cu tot dinadinsul să rămână în braţele lui.

Am vorbit despre reformele pe care le-am început şi despre cum corupţii din PSRM şi PD au făcut front comun pentru a le opri ca să rămână nepedepsiţi pentru nelegiuirile pe care le-au comis în toţi aceşti ani”, a mai scris liderul PAS pe pagina sa de Facebook.

Chatham House este un centru de studiu britanic specializat în analiza geopolitică şi în tendinţele politice şi economice globale.