Maia Sandu: Plahotniuc numeşte vasali în funcţii-cheie, sperând că aceştia vor menţine dictatura în Moldova

În ajun de Anul Nou, guvernarea de la Chişinău împarte cadouri celor mai cuminţi şi ascultători slujitori la curtea dictatorului. Ca în Evul Mediu, pe principiul loialităţii faţă de patron, afirmă preşedinta PAS.
Maia Sandu
Maia Sandu (Epoch Times România)

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu constată că „toţi valeţii” lui Voronin au fost luaţi în PD şi numiţi recent în funcţii, persoane care au comis abuzuri, au furat cât au putut, au trădat cetăţenii, au bătut tineri în comisariate, toţi incompetenţi şi corupţi. „Ciocoii vechi şi noi...”

„Gurin şi Reşetnicov la Curtea Constituţională, Chetraru la Curtea de Conturi, Tamara Andruşca la CNAM, Marcel Răducan la Consiliul Concurenţei, Corneliu Mihalache la CCA, toţi au fost răsplătiţi pentru dreaptă şi credincioasă slujbă”, menţionează Maia Sandu.

În opinia liderei PAS, Plahotniuc deja înţelege că e foarte aproape căderea lui şi a început să numească vasali în funcţii-cheie, sperând că aceştia vor menţine dictatura în Moldova, adică îl vor salva pe el. „Mai rămâne să-l vedem pe Lupu în fruntea Academiei şi pe Ţuţu - ministru al Economiei şi avem „Ferma animalelor” a lui Orwell în toată splendoarea.”

Maia Sandu notează că în ajun de Anul Nou, la Chişinău se împart cadouri celor mai cuminţi şi ascultători slujitori la curtea dictatorului. Ca în Evul Mediu, dregătorii importante din stat sunt date pe principiul loialităţii faţă de patron, departe de principiile transparenţei, a meritocraţiei şi măcar a bunului-simţ. „Tuturor le este clar deja că doar alungarea acestei guvernări nocive poate pune ţara pe calea normalităţii şi modernităţii. Învingem ACUM!”