Maior, la audieri: Am fost acasă la Oprea în seara alegerilor. A fost un eveniment privat

Invitat la audieri în cadrul comisiei parlamentare pentru anchetarea alegerilor din 2009, ambasadorul României în SUA, George Maior, a confirmat că a participat la întâlnirea din casa generalului Gabriel Oprea la care a făcut referire jurnalistul Dan Andronic.
George Maior
George Maior (Epoch Times România)

Ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, a admis că a fost în seara alegerilor prezidenţiale din 2009 acasă la fostul vicepremier Gabriel Oprea, însă susţine că a fost vorba despre un eveniment privat la care nu s-a întâmplat nimic ilegal.

"În toate acele zile ale anului 2009, inclusiv în acea zi (ziua alegerilor prezidenţiale — n.r.), din punct de vedere al atribuţiilor mele legale şi oficiale, acestea au fost îndeplinite conform legii. Au existat întotdeauna şi există în viaţa unui om, chiar deţinând asemenea funcţii, şi aspecte referitoare la elemente private. Ele nu au avut nicio legătură cu activitatea instituţiei ca atare.

Din acest punct de vedere, şi acest moment pe care îl evocaţi îl definesc ca pe un eveniment privat la care am participat, în care nu s-au întâmplat aspecte pe care să le sesizez ca fiind ilegale, neconstituţionale şi chiar conform unor standarde de moralitate din punct de vedere al funcţionării instituţiilor şi persoanelor care reprezintă acele instituţii, nici din acest punct de vedere, nu am ce să îmi reproşez. Acest moment îl definesc ca pe un eveniment privat", a declarat Maior, citat de Agerpres.

Şi, pentru că îl consideră un eveniment privat, fostul director SRI de la vremea respectivă a refuzat să confirme în faţa Comisiei de anchetă dacă la întâlnire erau prezenţi şefa DNA Laura Codruţa Kovesi sau generalul Florian Coldea, fostul numărul doi din Serviciu.

Reamintim că celebra comisie parlamentară de anchetă a fost înfiinţată la scurt timp după ce Dan Andronic - jurnalist urmărit penal în două dosare - a lansat scenariul implicării serviciilor şi DNA în alegerile prezidenţiale din 2009.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne