Marian Godină: "Luăm apărarea celor care încalcă legea şi îi huiduim pe cei care o aplică"

Scena huiduirii poliţiştilor care-şi făceau datoria de către cetăţeni indignaţi reflectă foarte bine cam ce se întâmplă în societate, crede Godină.
Coperta cărţii poliţistului Marian Godină, “În misiune cu Marian. Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare!”
Coperta cărţii poliţistului Marian Godină, “În misiune cu Marian. Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare!” (romania-insider.com)

Cel mai îndrăgit poliţist român, Marian Godină, critică, printr-o postare pe Facebook, atitudinea cetăţenilor care i-au apostrofat pe poliţişti în timp ce aceştia încercau să încătuşeze o femeie, după ce aceasta refuzase să se legitimeze, în vederea amendării.

Postarea lui Godină este făcută pe marginea unui video care surprinde reţinerea unei femei de către mai mulţi poliţişti, apostrofaţi de mulţime. Femeia traversase pe roşu, oamenii legii au vrut să o legitimeze, femeia a refuzat iar când poliţiştii au încercat să o ducă la secţie aceasta a început să ţipe iar mulţimea a simpatizat cu ea.

Redăm postarea poliţistului:

"E îngrijorător ce se întâmplă în aceste imagini. E îngrijorător că din gloata de gură-cască adunaţi ca la urs, nu am auzit măcar unul care, punându-şi puţin neuronii la muncă, să gândească obiectiv, să ia partea poliţiştilor şi să realizeze că acolo, o persoană încălcase legea.

Şi când spun că încălcase legea, nu mă refer doar la faptul că traversase pe roşu, ci la refuzul acesteia de a prezenta un act de identitate sau de a furniza verbal date pentru stabilirea identităţii. Pentru asta a fost condusă la sediu, iar pentru că s-a împotrivit a fost încătuşată, nu pentru că a traversat aiurea. Pentru traversare ar fi primit cel mult o amendă de 125 de lei sau poate chiar un avertisment şi acest întreg circ nu ar fi mai avut loc.

Ciudat e că cei care se aflau acolo şi huiduiau poliţiştii sunt aceiaşi care ne huiduie atunci când văd persoane traversând aiurea şi spun că poliţia nu îşi face datoria.

Desigur, o biată femeie încătuşată, care ţipă ca din gură de şarpe, poate să ne atingă unele corzi sensibile, dar trebuie doar să gândim obiectiv şi să realizăm că situaţia a ajuns până acolo din cauza dumneaei. Era foarte simplu să colaboreze şi nu se ajungea la aşa ceva. Amendăm zilnic pietoni care traversează aiurea şi care prezintă buletinul fără să comenteze. Aceia sunt mai fraieri? Această doamnă ar fi trebuit să fie lăsată să plece pentru că nu a vrut să se legitimeze?

Am citit şi comentariile în care mulţi spuneau că au venit o grămadă de poliţişti pentru o tanti amărâtă. Poliţiştii au venit din cauza curioşilor care erau mult mai mulţi decât poliţiştii.

Acest videoclip reflectă destul de bine cam tot ce se întâmplă cu societatea asta, luăm apărarea celor care încalcă legea şi îi huiduim pe cei care o aplică. Vrem să fie o ţară ca afară, dar ne purtăm ca în evul mediu", scrie Godină.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne