MB: legislaţia UE privind imigraţia va distruge moralul britanicilor (Daily Express)

(PETER MUHLY / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
06.03.2013

Britanicii nu sunt singurii care se tem de impactul ridicării restricţiilor de pe piaţa muncii pentru români şi bulgari, comentează tabloidul Daily Express, într-un articol în care aduce argumente privind necesitatea unor astfel de restricţii.

În toată Europa Occidentală, cetăţenii obişnuiţi se tem de potenţiala povară asupra sistemelor lor de asistenţă socială, de tensiunile sociale suplimentare şi de infracţionalitatea suplimentară - asociate cu această imigraţie.

În acest context, ministrul german de interne, Hans-Peter Friedrich, a avertizat că ţara sa nu va permite României şi Bulgariei să adere la Acordul Schengen, care permite cetăţenilor să călătorească fără verificarea paşapoartelor.

Deşi Marea Britanie nu este membră Schengen, ea este obligată, sub auspiciile legislaţiei Uniunii Europene, să permită bulgarilor şi românilor să sosească în număr nelimitat în Marea Britanie începând cu luna ianuarie a anului viitor.

În opinia tabloidului britanic, a permite cetăţenilor unor ţări cu un nivel de trai foarte scăzut şi sisteme de asistenţă socială abia existente să beneficieze de acces nerestricţionat în Marea Britanie este un 'act de iresponsabilitate grotescă' din partea clasei politice britanice.

Astfel, blocarea într-o uniune politică care nu reuşeşte să recunoască dreptul statelor naţionale de a acorda prioritate propriilor cetăţeni este o situaţie nesustenabilă, argumentează Daily Express.

În acest context, merge mai departe tabloidul, orice măsuri ingenioase, care permit în mod eficient restricţionarea accesului noilor veniţi la serviciile publice şi la asistenţa socială - fără a fi în mod explicit sau ilegal discriminatorii - vor fi binevenite în măsura în care funcţionează.

Mult mai eficient, mai puternic şi mai cinstit ar fi ca Marea Britanie să îşi recupereze dreptul de a acorda prioritate propriilor cetăţeni. Un astfel de concept revoluţionar necesită însă ca Marea Britanie să retragă din UE, susţine publicaţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor