Mesajul PNL pentru premier: Domnule Ponta, nu vă mai bateţi joc de pensionari!

30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Victor Ponta
30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Victor Ponta (Epoch Times România)

„Domnule Ponta, nu vă mai bateţi joc de pensionari. Nu-i mai păcăliţi cu majorări de pensii, când de fapt nu faceţi decât să aplicaţi legea şi decizia Curţii Constituţionale! Românii au în primul rând dreptul la respect”, a transmis PNL premierului, prin vocea purtătorului de cuvânt al formaţiunii, Cristina Pocora.

Premierul Victor Ponta şi ministrul Muncii, Rovana Plumb au anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că pensiile a 234.000 de persoane vor fi majorate în medie cu 63 de lei per pensie. De această majorare vor beneficia persoanele ieşite la pensie după data de 1 ianuarie 2011.

„Anunţurile triumfaliste ale premierului Victor Ponta şi ale ministrului Muncii, Rovana Plumb, cu privire la majorarea pensiilor, reprezintă praf în ochii alegătorilor, fiind o nouă temă de campanie electorală, inventată în laboratoarele PSD. De fapt, Victor Ponta şi Rovana Plumb îşi asumă merite pe care nu le au. Ei nu fac altceva decât să pună în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale din noiembrie 2013, care îi priveşte pe cei care s-au pensionat după data de 1 ianuarie 2011”, a declarat Pocora.

Practic, recalcularea pensiilor celor 230.000 de pensionari a avut loc în urma deciziei Curţii Constituţionale din 2013, care a stabilit că este neconstituţională Ordonanţa lui Ponta prin care modifica şi completa Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

„Ipocrizia şi demagogia liderilor PSD este cu atât mai mare cu cât ştiu foarte bine că recalcularea a peste 200.000 de pensii a fost decisă prin ordonanţă de urgenţă în decembrie 2013, iar la pregătirea implementării acestei măsuri a lucrat intens fostul lor coleg din Guvernul USL, ministrul liberal al Muncii, doamna Mariana Câmpeanu. Domnul Ponta şi doamna Plumb au demonstrat în această conferinţă de presă că au mari lacune în gestionarea şi conducerea Ministerului Muncii. Este evident că aceştia nu au nicio viziune, nu au proiecte reale de dezvoltare, ci au de gând să folosească acest minister în scopuri meschine, electorale”, a precizat Pocora.

Purtătorul de cuvânt al PNL îi transmite Rovanei Plumb să renunţe la discursurile populiste, pentru că are de elaborat politici care să vizeze piaţa muncii, susţinerea şi dezvoltarea copilului, a familiei, a persoanelor cu dizabilităţi, a persoanelor vârstnice, a tinerilor.

„Acestea sunt lucrurile care ar trebui să vă preocupe cu adevărat”, a concluzionat Pocora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne