Ministrul Petre Tobă, acuzat de plagiat. Papahagi: „E nevoie de un t-zero în studiile doctorale româneşti”

Au început să apară primele reacţii după ce presa a dezvăluit că ministrul de Interne, Petre Tobă, a copiat 250 din totalul de 390 de pagini ale tezei sale de doctorat.
Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

„Încă unul tobă de carte. E nevoie de un t-zero în studiile doctorale româneşti. Trebuie începută verificarea sistematică a tuturor tezelor acordate în România. Desfiinţarea şcolilor doctorale unde s-au acordat doctorate plagiate în serie (de la 2-3 în sus). Retragerea dreptului de a conduce doctorate sau chiar eliminarea din învăţământ a celor care au condus filiere de doctorate plagiate.

Diplomele obţinute la orice universitate clasată peste cea mai bine clasată universitate românească să se recunoască automat”, a declarat, pe contul său de Facebook, profesorul universitar Adrian Papahagi, membru fondator al partidului M10.

Papahagi susţine că, la formarea guvernului Cioloş, şi-a exprimat rezerva faţă de Petre Tobă şi Vasile Dâncu. „Se confirmă că nimeni care vine din zona PSD-UNPR nu poate fi onorabil. NIMENI! Tobă va fi primul remaniat dacă dl. Cioloş ţine la onorabilitatea sa şi la credibilitatea guvernului pe care îl conduce”, a adăugat politicianul.