Ministrul sârb al Apărării: Putin va aproba în curând livrarea avioanelor de luptă MiG-29

Şeful Ministerului Apărării al Serbiei susţine că se aşteaptă că preşedintele rus Vladimir Putin va aproba în curând livrarea a şase avioane de luptă MiG-29.
Avion de luptă rusesc MiG-29.
Avion de luptă rusesc MiG-29. (Captură Foto)

Ministrul Apărării, Zoran Djordjevic, a declarat duminică pentru ziarul Blic că aprobarea de către liderul rus Vladimir Putin a livrării gratuite a avioanelor de luptă este doar o formalitate.

Oficialii sârbi au susţinut că recondiţionarea avioanelor de luptă MiG, care vor fi scoase din rezervele Forţei Aeriene a Rusiei, va costa aproximativ 185 milioane de euro.

“Este în interesul nostru ca MiG-urile să sosească cât mai curând posibil pentru a începe repararea şi modernizarea lor”, a declarat Djordjevic pentru Blic.

Acordul a fost negociat anul trecut de premierul sârb Aleksandar Vucic în timpul unei vizite în Rusia.

Serbia este trasă în două direcţii: şi-a declarat obiectivul aderării la Uniunea Europeană, în timp ce mulţi oameni doresc ca ţara să păstreze legăturile apropiate tradiţionale cu Rusia.

Vucic a declarat că doreşte să atingă ambele ţeluri: să ducă Serbia în UE dar, în acelaşi timp, să îmbunătăţească legăturile cu Moscova.

La alegerile din 2 aprilie, Vucic candidează la funcţia de preşedinre, care are, în are un rol în mare parte ceremonial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe