Ministrul sârb al Apărării: Putin va aproba în curând livrarea avioanelor de luptă MiG-29

Şeful Ministerului Apărării al Serbiei susţine că se aşteaptă că preşedintele rus Vladimir Putin va aproba în curând livrarea a şase avioane de luptă MiG-29.
Avion de luptă rusesc MiG-29.
Avion de luptă rusesc MiG-29. (Captură Foto)

Ministrul Apărării, Zoran Djordjevic, a declarat duminică pentru ziarul Blic că aprobarea de către liderul rus Vladimir Putin a livrării gratuite a avioanelor de luptă este doar o formalitate.

Oficialii sârbi au susţinut că recondiţionarea avioanelor de luptă MiG, care vor fi scoase din rezervele Forţei Aeriene a Rusiei, va costa aproximativ 185 milioane de euro.

“Este în interesul nostru ca MiG-urile să sosească cât mai curând posibil pentru a începe repararea şi modernizarea lor”, a declarat Djordjevic pentru Blic.

Acordul a fost negociat anul trecut de premierul sârb Aleksandar Vucic în timpul unei vizite în Rusia.

Serbia este trasă în două direcţii: şi-a declarat obiectivul aderării la Uniunea Europeană, în timp ce mulţi oameni doresc ca ţara să păstreze legăturile apropiate tradiţionale cu Rusia.

Vucic a declarat că doreşte să atingă ambele ţeluri: să ducă Serbia în UE dar, în acelaşi timp, să îmbunătăţească legăturile cu Moscova.

La alegerile din 2 aprilie, Vucic candidează la funcţia de preşedinre, care are, în are un rol în mare parte ceremonial.