Mişcarea Populară: Prin legea votului prin corespondenţă, USL pune căluşul în gură românilor de peste hotare

USL ne propune votul prin corespondenţă selectiv. Aşa cum ne-au obişnuit, deputaţii PSD şi PNL şi-au dat mâna din nou în detrimentul românilor de peste hotare, acuză Mişcarea Populară, în contextul adoptării Legii votului prin corespondenţă.
Traian Băsescu la Congresul PMP. 24 octombrie 2015
Traian Băsescu la Congresul PMP. 24 octombrie 2015 (Epoch Times România)

"Preocupaţi de soarta şi drepturile acestora doar la televizor şi în discursuri ipocrite, aceştia continuă, în fapt, să îşi bată joc de ei. După ce, timp de un an, a refuzat dezbaterea şi consultarea pe marginea legii votului prin corespondenţă, astăzi, sub presiunea instituţiilor media, a românilor de peste hotare, dar şi a Mişcării Populare, USL a încropit, pe repede înainte, timp de doar 10 zile, o iniţiativă legislativă în acest sens.

Aceasta, însă, va fi aplicată doar în cadrul alegerilor parlamentare din 2016. Deşi cele mai mari abuzuri privind îngrădirea dreptului la vot au fost înregistrate la alegerile prezidenţiale. În plus, Legea este incompletă şi omite aspecte importante ale procedurii de desfăşurare a votului", a transmis Mişcarea Populară.

Partidul condus de Traian Băsescu evidenţiază că noua lege nu permite românilor să se înscrie electronic în Registrul electoral al cetăţenilor care votează prin corespondenţă, îngreunând astfel procesul de exprimare a opţiunii de vot.

"Prin această lege USL pune căluşul în gură românilor de peste hotare, sfidând dreptul acestora de a vota indiferent de scrutin sau locul de domiciliu", se arată în comunicatul Mişcării Populare, unde se subliniază că toţi românii de peste hotare ar trebui să poată vota la toate tipurile de alegeri - parlamentare, europarlamentare, prezidenţiale sau referendum.