Mister în jurul unui "roi de cutremure" care zguduie Carolina de Sud

(Captură Imagine)

Un roi de cutremure a zguduit Carolina de Sud şi pare să devină din ce în ce mai puternic. Aproximativ 30 de cutremure au lovit statul în acest an, iar geologii sunt nedumeriţi cu privire la ceea ce provoacă "roiurile de cutremure" precum cele resimţite în sudul Californiei.

Două cutremure au lovit Elgin, Carolina de Sud, în ziua de miercuri. Primul a avut o magnitudine de 3,5, iar cel de-al doilea de 3,6, potrivit datelor furnizate de United States Geological Survey. Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 a lovit statul cu câteva zile înainte, în timp ce un cutremur mai puternic, de 3,9, a zguduit zone ale graniţei dintre Georgia şi Carolina de Sud pe 18 iunie.

Cutremurele de miercuri au fost cele mai puternice de când un cutremur cu magnitudinea de 4,1 a lovit statul în 2014.

Divizia de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Carolina de Sud a distribuit o înregistrare video cu Wendy Bohon, geolog care studiază cutremurele, în cadrul Incorporated Research Institutions for Seismology din Washington D.C., care a declarat că aproximativ 30 de cutremure au avut loc în prima jumătate a anului. Ea a spus că acest roi de cutremure este diferit de altele deoarece "nu există un mainhock, un cutremur mai mare care se produce mai întâi, apoi sunt o mulţime de cutremure mai mici care se produc după aceea... în acest caz, roiurile de cutremure se produc câteva în fiecare săptămână, fără un şoc mare".

Geologii sunt nedumeriţi de ce au loc atât de multe roiuri.

"Cele mai multe cutremure au loc acolo unde plăcile terestre se întâlnesc şi sunt rezultatul tensiunii şi al stresului care se acumulează pe măsură ce aceste plăci se macină şi se mişcă, lovindu-se una de cealaltă. Acest lucru nu se întâmplă aici, pe Coasta de Est.

Aici există linii de falie străvechi din trecut, când continentele s-au ciocnit între ele... şi ele continuă să acumuleze stres şi tensiune, dar la o scară de timp mult, mult mai lentă", a declarat Bohon, pentru Weather Channel.

"Dacă puteţi determina cauza a ceea ce se întâmplă, ar trebui să mergeţi să vă luaţi smochingul şi să vă ridicaţi premiul Nobel", a declarat Thomas Pratt, coordonatorul regional al programului de risc seismic al Geological Survey, pentru ziarul The State. "Estul Statelor Unite, în general, nu se află pe o îmbinare între plăci, aşa că este un mister în comunitatea ştiinţifică de ce în această locaţie aflată în mijlocul unei plăci, ceva ar putea declanşa acest lucru."

Ar putea oare zgomotele de sub pământ să sugereze că următorul mare cutremur se apropie? Ultimul cutremur puternic care a zguduit statul a fost unul de magnitudine 7,3 în 1886.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe