Moldova şi Ucraina pledează pentru menţinerea dinamicii pozitive în relaţiile bilaterale

(Epoch Times)
Tatiana Chiriac
05.11.2013

Premierul Iurie Leancă şi Preşedintele ucrainean Victor Ianukovici pledează pentru menţinerea dinamicii pozitive în relaţiile bilaterale dintre Moldova şi Ucraina. Subiectul a fost discutat marţi, în cadrul unei întrevederi la Kiev între cei doi oficiali. Potrivit "Infotag" care face referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului, interlocutorii şi-au manifestat interes în soluţionarea celor mai actuale probleme de pe agenda bilaterală, dinamizarea cooperării comercial-economice şi susţinerea reciprocă în cadrul organizaţiilor internaţionale.

Iurie Leancă a accentuat rolul Ucrainei în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, în contextul în care această ţară deţine Preşedinţia OSCE în 2013.

De asemenea, a fost apreciată înalt susţinerea Ucrainei în soluţionarea acestui conflict, în baza principiului de suveranitate şi integritate teritorială a Republicii Moldova.

De asemenea, părţile au efectuat un schimb de opinii cu privire la agenda europeană a ambelor ţări, odată cu apropierea Summit-ului de la Vilnius.

Şeful Executivului a fost însoţit la întrevedere de viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri şi Consilierul Principal de Stat, Valeriu Prohniţchi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor