Moldova - ţara oamenilor buni. Maia Sandu: „Dragi moldoveni, am nevoie de sprijinul vostru!”

Maia Sandu după investirea în funcţie merge pe jos spre Preşedinţie, 24.12.2020
Maia Sandu după investirea în funcţie merge pe jos spre Preşedinţie, 24.12.2020 (facebook.com/Maia Sandu)
Tatiana Chiriac
26.12.2020

În prima zi după investirea în funcţie, preşedintele Maia Sandu a îndemnat cetăţenii Republicii Moldova să o sprijine în planurile sale de a lupta cu corupţia, de a face ordine în toate domeniile şi a construi o ţară bună pentru toţi.

Pe pagina sa de socializare ea a mulţumit tuturor pentru cuvintele de sprijin şi pentru încredere şi a menţionat:

„Am simţit ieri bunăvoinţa voastră, am simţit speranţele pe care le aveţi şi optimismul pentru un viitor mai bun. Mi-aş fi dorit să fim ieri împreună, însă trebuie să avem grijă unii de alţii şi să evităm, pe cât este posibil, adunările mari. Vă promit că vom avea numeroase ocazii să ne adunăm, să ne bucurăm împreună, să fim aproape.

Aşa cum am spus şi ieri, am planuri mari pentru ţara noastră, dar nu le pot realiza de una singură. Eu am nevoie de ajutorul vostru, dragi moldoveni! Noi avem nevoie unii de alţii, pentru a face ordine şi pentru a construi o ţară bună pentru toţi. Lupta noastră împotriva corupţilor nu va fi uşoară, dar vă spun cu toată încrederea şi responsabilitatea că noi o să câştigăm această luptă.

Sunt conştientă că nu va fi uşor. Sunt conştientă că lucrurile nu vor fi perfecte. Însă păşesc cu încredere pe această cale a schimbării în bine. Contez pe oamenii de treabă din instituţiile publice, inclusiv acum. Să ştiţi că şi voi puteţi conta pe mine – o să-i sprijin pe cei care îşi fac lucrul bine. Voi cere de la instituţii nimic altceva decât ce cer cetăţenii de la mine. Să lucreze onest. În fiecare zi.

Moldova este ţara oamenilor buni. A oamenilor care muncesc onest, nu fură din buzunarul vecinului, nu fac averi pe nefericirea altora. Vă văd, vă cunosc, ştiu că sunteţi mulţi. Şi orice preferinţe politice aţi avea, orice limbă maternă aţi vorbi, orice etnie aţi fi, vă promit că vă voi respecta pe toţi. Sunt preşedintele vostru şi puteţi conta pe mine.

Moldova este ţara oamenilor buni, iar în ţara oamenilor buni fiecare reuşeşte! Acesta este crezul pentru care vom lucra împreună în următorii patru ani! Acesta este angajamentul meu faţă de voi, pe care îl iau cu inima deschisă şi cu coloana dreaptă.”

Maia Sandu a fost investită în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova pe 24 decembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor