Moscova anunţă reacţii faţă de posibilele sancţiuni ale SUA

Vedere aeriană din centrul Moscovei.
Vedere aeriană din centrul Moscovei. (ALEXANDER NEMENOV / AFP / Getty Images)

Ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a anunţat, sâmbătă, că Moscova va adopta o serie de măsuri de răspuns în cazul în care Washingtonul va impune noi sancţiuni Rusiei, relatează Reuters.

”În mod cert, nu vom putea să lăsăm acest lucru fără un răspuns”, a declarat Riabkov.

Joi seară, Congresul american a aprobat Actul de Sprijin pentru Libertatea Ucrainei, care va impune noi sancţiuni producătorilor de armament din Rusia cât şi asupra celor care vor investi în proiectele petroliere high-tech demarate de companiile ruse.

Pachetul legislativ mai include şi furnizarea de armament letal Ucrainei, care se confruntă cu forţele pro-ruse din teritoriile estice ale ţării.

În forma prezentă, Actul de Sprijin pentru Libertatea Ucrainei aşteaptă aprobarea preşedintelui american, Barack Obama.

Vineri, guvernul de la Kiev a salutat iniţiativa legislativă a Statelor Unite şi a îndemnat Uniunea Europeană să menţină posibilitatea de a aplica sancţiuni economice Rusiei.

Rusia a exercitat în trecut o serie de presiuni împotriva statelor din Europa Centrală şi de Est, justificând acţiunile drept represalii la sancţiunile aplicate de Uniunea Europeană şi Statele Unite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe