MRU, despre linşajul lui Pleşu: Jurnalismul comandat politic ridică ipocrizia şi calomnia la dimensiuni nemaivăzute

Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica
Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica (Epoch Times România)

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a criticat dur linşajul mediatic desfăşurat de postul Antena 3 împotriva omului de cultură Andrei Pleşu, care a fost acuzat că este o slugă a tuturor regimurilor de după 1989.

MRU a precizat că a semnat petiţia publicată în Revista 22 care reprezintă un apel la solidaritate cu Andrei Pleşu, împotriva linşajului mediatic produs de „Antena 3”.

„Ruşine, Antena 3. Ruşine pentru atacul la adresa lui Andrei Pleşu, una dintre personalităţile marcante ale vieţii noastre intelectuale. Demonstraţi încă o dată că jurnalismul comandat politic ridică ipocrizia şi calomnia la dimensiuni nemaivăzute. Am semnat această petiţie nu doar pentru a apăra un prieten vechi şi drag, dar şi pentru a protesta împotriva unui linşaj mediatic la adresa integrităţii şi a valorii intelectuale”, a declarat Mihai-Răzvan Ungureanu.

Semnatarii petiţiei se declară indignaţi şi revoltaţi „de noua agresiune mediatică produsă împotriva unei importante personalităţi a vieţii noastre intelectuale. Cuvintele proferate timp de o oră pe un canal de televiziune la adresa unuia dintre cei mai respectaţi cărturari ai României, profesorul Andrei Pleşu, aparţin unei moşteniri toxice pe care am fi dorit-o definitiv încheiată, aceea a denigrărilor şi a delaţiunilor, a ameninţărilor şi a execuţiilor sumare. Într-o avalanşă a calomniei şi a atacului la persoană, Mihai Gâdea şi Mugur Ciuvică au folosit un limbaj insultător, absolut inadmisibil, la adresa profesorului Andrei Pleşu. Protestăm categoric împotriva linşajului mediatic pus la cale, încă şi încă o dată, de către postul de televiziune Antena 3. Cerem organismului abilitat, CNA, să acţioneze conform legii împotriva acestor abominaţiuni”.

După ce Andrei Pleşu a îndrăznit să publice recent un editorial în care critica activitatea Antenei 3 şi a „atleţilor” postului care deformează realitatea şi dau dovadă că „n-au scrupulul consecvenţei, al coerenţei logice, al unor principii cât de cât constrîngătoare” aceştia fiind „singurii cetăţeni români care pot bălăcări pe oricine, dar care nu suportă să-i atingi nici cu o floare. Atîta-ţi trebuie! Vei fi „vedeta” de o seară a unui „obiectiv” linşaj.

Nu a durat mult până să se confirme teoria lui Pleşu. Realizatorul Tv Mihai Gâdea, i-a dedicat marţi seară aproape o emisiune întreagă lui Pleşu, acuzându-l că a fost o "slugă" a tuturor regimurilor de după 1989, indiferent dacă au fost de dreapta sau de stânga, în timp ce Mugur Ciuvică nu s-a ferit să folosească atacuri imunde: „Nu e vorba că îşi bate joc, minte ca un porc. E şi prost omul”.