MRU îl desfiinţează pe Mircea Duşa: „Este pur si simplu molecular”

Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu (Epoch Times România)

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a cărui formaţiune a decis recent să fuzioneze cu PDL, a criticat dur, la postul B1 Tv, reacţia ministrului Apărării, Mircea Duşa, la atacul de joi din estul Ucrainei asupra avionului malaezian MH17, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 298 de persoane, printre care şi un cetăţean român.

Avionul MH17 se presupune că ar fi fost doborât de paramilitarii pro-ruşi care au folosit un sistem de rachete Buk furnizat de Rusia, după ce l-au confundat cu un avion militar de transport ucrainean.

"Când tragi linie dedesubt, totul se transformă într-o criză fără precedent de natură geopolitică şi în cazul acesta daţi-mi voie să vă spun, dl ministru Duşa este pur si simplu molecular", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu, viitor prim-vicepreşedinte PDL.

În contextul unor reacţii foarte ferme venite din partea liderilor lumii, ministrul Apărării, Mircea Duşa a iscat proteste dinn parte apoliticienilor, explicând vineri că nu se impune întrunirea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în cazul accidentului aviatic din Ucraina, pentru că este vorba despre un zbor civil.

"Este un zbor civil şi pentru un asemenea lucru nu ar fi necesară o şedinţă a CSAT. Sigur, este un eveniment deosebit şi numai o minte bolnavă poate să lanseze o rachetă. Lucrurile sunt incerte şi trebuie să fim ponderaţi. E un eveniment deosebit, dar trebuie condamnat faptul că şi-au pierdut viaţa 295 de oameni. Până la o anchetă tehnică şi care are girul echidistanţei de a stabili ce s-a întâmplat cu acel avion, eu nu aş face comentarii", a declarat Mircea Duşa.

De altfel, de când a început conflictul din Ucraina, voci din presă acuză lipsa de reacţie fermă faţă de agresiunile Rusiei din partea premierului Ponta şi a Guvernului condus de acesta.

„Observ că de fiecare dată când Rusia face ceva grav în Ucraina (oamenii împuşcaţi în Euromaidan, anexarea Crimeei, atacul asupra aeronavei), Victor Ponta dispare. Nu mai e atât dornic să apară din 5 în 5 minute pe televizoare. Ba, mai mult, de fiecare dată, dă o declaraţie- dacă o dă - fără să pronunţe "Rusia", "Federaţia Rusă", "separatişti pro-ruşi". La fel şi MAE. Pentru toate acestea, există însă o explicaţie. Iacobescu, prietenul lui Ponta, cred că o ştie mai bine”, a notat jurnalista Sorina Matei.