MRU: Ponta se agaţă cu disperare de putere, sperând că va scăpa de colţii justiţiei

Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica
Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PNL Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat că marţi, la ora 16:00, o delegaţie a conducerii PNL se va întâlni cu o parte din ambasadorii acreditaţi la Bucureşti pentru a detalia motivele şi conţinutul moţiunii de cenzură.

"Votul prin corespondenţă este, în opinia noastră, un motiv temeinic pentru o moţiune de cenzură. Este, oricum, o promisiune pe care am făcut-o tuturor cetăţenilor români - aceea de a le da posibilitatea de a vota, dându-le astfel posibilitatea de a-şi exercita dreptul constituţional de participare la procesele democratice din România.

Spun acest lucru pentru ca şi probabil ştiţi duminică s-a consumat votul pentru alegerile generale în Turcia. Aproape 1,5 milioane de cetăţeni turci, cu rezidenţă în străinătate, au votat prin corespondenţă. Aceasta este calea prin care se asigură accesul democratic la vot şi la participarea la viaţa politică", a subliniat MRU.

În ceea ce îl priveşte pe Victor Ponta, "premierul penal" al României, prim-vicepreşedintele PNL i-a cerut demisia de urgenţă avertizând că situaţia prezentă atârnă din ce în ce mai greu pe umerii ţării.

"Victor Ponta, demisia! Urgent. Pentru că fiecare zi care trece este o zi gravă pentru statul român, pentru credibilitatea democraţiei române, pentru poziţia României în străinătate, pentru relaţiile cu partenerii noştri europeni şi transatlantici. Suntem într-o situaţie fără precedent şi toată lumea înţelege acest lucru, iar calitatea de urmărit penal pe care o are premierul de astăzi al României ne aduce în situaţia de a solicita demisia domniei sale şi nu în ultimul rând redesemnarea întregii calităţi a puterii în Parlament şi în Executiv.

Ne bucurăm că în după-amiaza târzie a acestei zile vom participa la consultările angajate de Administraţia Prezidenţială şi solicitate de preşedintele României, Klaus Iohannis, ne bucurăm totodată că nu vom da ochi în ochi cu delegaţia PSD, condusă de domnul Ponta, de premierul penal al României. Măcar în felul acesta neintersectarea noastră ne pune în situaţia de a fi consistenţi cu promisiunea pe care am făcut-o ieri – aceea de a nu fi alături la niciun fel de proces politic şi niciun dialog", a afirmat MRU.

În opinia fostului premier, Victor Ponta va rămâne foarte curând singur şi în PSD şi în coaliţia guvernamentală pentru că încercarea disperată pe care o face acesta de a se agăţa de putere, în speranţa că puterea executivă, calitatea de prim-ministru, îl fereşte de colţii justiţiei, poate avea un efect distructiv şi asupra partidului, dar şi asupra partidelor care fac parte din coaliţia guvernamentală.

"De altfel, această disperare se resimte şi în graba cu care a solicitat un vot rapid în Camera Deputaţilor în privinţa ridicării imunităţii parlamentare. Se teme domnul Ponta de mişcările din stradă, se teme de protestele legitime şi corecte ale cetăţenilor României, care nu doresc să fie reprezentaţi de un urmărit penal", a mai afirmat MRU.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne