MRU: Sondajele de după victorie sunt nectarul zeilor, care te binedispune dar îţi poate lua şi minţile

Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica
Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat marţi seară, la postul B1 Tv, că rezultatele primului sondaj de opinie arată că preşedintele ales, Klaus Iohannis este politicianul care se bucură de cea mai mare încredere din partea românilor, iar noul PNL a crescut în preferinţele electoratului, şi ar putea chiar câştiga alegerile parlamentare dacă scrutinul ar avea loc duminica viitoare.

Un sondaj realizat de agenţia Inscop Research arată că preşedintele ales, Klaus Iohannis, este personalitatea în care românii au cea mai mare încredere (, urmat de guvernatorul BCR Mugur Isărescu (premierul Victor Ponta (dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, o alianţă PNL-PDL ar câştiga un procent majoritar de 41,7%, în timp ce Alianţa PSD-UNPR-PC ar obţine 38,8% din voturile alegătorilor.

"Sondajele de după victorie sunt nectarul zeilor, care te binedispune dar îţi poate lua şi minţile. Cota de încredere a lui Klaus Iohannis atât de ridicată este urmare a victoriei din 16 noiembrie. Marele PNL se află acum şi în preferinţele electoratului. PNL are nevoie de o concentrare continuă pe ce înseamnă resursa umană proprie în vederea unei viitoare, eventuale preluări a guvernării. În momentul în care personalităţi ale partidului se află sub cota celor 30% pe care, teoretic ar trebui să îi aibă PNL, şi vorbesc aici de rezultatele din primul tur, îţi pui întrebarea dacă îţi valorifici cum trebui motoarele de încredere şi dacă eşti capabil, pe seama resursei umane pe care o ai, să generezi în continuare încredere", a opinat MRU.

În viziunea fostului premier, primul lucrul pe care PNL trebuie să îl facă în acest moment este să se gândească în mod accentuat la două lucruri: consolidarea internă a fuziunii şi realizarea cu înţelepciune, cu tact, dar şi cu viziune a structurilor esenţiale pentru un partid mare, capabil să ţină piept jumătăţii de stânga a spectrului politic.

"Nu se poate face peste noapte. Nu e un proces simplu. În al doilea rând, partidul trebuie să se concentreze pe resursa umană, pe viziune, pe criteriile unui viitor proiect de ţară, pregătirea preluării guvernării - când va fi cazul, că nu e o grabă să preiei guvernarea acum - pregătirea garniturilor de oameni capabili să îşi asume candidaturi la alegerile locale şi garnitura de viitori candidaţi pentru Parlamentul României", a afirmat Ungureanu.

În acest context anul 2015 va fi un an extraordinar de încărcat, foarte provocator politic, un an cu nimic mai uşor decât 2014 este de părere MRU:

"Aici este un proces cât se poate de profund şi, în egală măsură dureros, de restructurare internă. Cele două partide nu mai există, există unul singur. Trecerea de la punerea în practică a deciziei Tribunalului Bucureşti, la momentul în care acest mare partid începe să funcţioneze şi coerent şi coeziv, perioada aceasta de timp s-ar putea să ia cel puţin un an de zile. Într-acolo se duce efortul nostru în acest moment. Am încredere în colegii din structurile locale că văd, înainte de orice miză, obligaţia aceasta. Altminteri procentele de încredere pe care domnul Iohannis le are acum ni se vor întoarce împotrivă ca un bumerang. Şi cel mai greu de administrat este victoria pentru că ea fixează un standard în aşteptările populaţiei".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne