Munteanu: Alianţa Noastră România, un partid patriotic. Vrem să ne apărăm familiile, pământul şi resursele ţării

În cursa pentru alegerile parlamentare din toamnă a intrat şi noua formaţiune politică a lui Marian Munteanu - Alianţa Noastră România.
Marian Munteanu
Marian Munteanu (Facebook)

Fostul lider al studenţilor din Piaţa Universităţii, Marian Munteanu, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, înfiinţarea Alianţei Noastre România, formaţiune politică care îşi propune să obţină - la alegerile din toamnă - un rezultat care să îi permită o prezenţă semnificativă în viitorul Parlament.

"Cred că o prezenţă semnificativă, un procent care să fie undeva, nu ştiu, 8 — 10 — 12 — 13%, vor hotărî compatrioţii noştri cât de mult ne vor acorda credit, un asemenea procent ne va permite să impulsionăm activitatea Parlamentului. Dacă electoratul ne va încredinţa un mandat suficient, se va pune în discuţie evident şi o posibilă participare la guvernare.

Imediat, în perioada aceasta între Sf. Maria Mare şi Sf. Maria Mică, ne vom ocupa cu organizarea structurilor locale ale formaţiunii politice Alianţa Noastră România. Sper ca în două săptămâni să putem ajunge la o formă de organizare pentru Bucureşti, ca undeva în prima jumătate probabil a lunii septembrie să ne putem prezenta atât cu structurile organizatorice fundamentale puse la punct, cât şi cu programul nostru pregătit sper până la sfârşitul lui septembrie", a declarat Marian Munteanu, citat de Agerpres.

Munteanu a explicat că formaţiunea - care este înregistrată în Registrul partidelor - nu va face fuziuni sau alianţe electorale pentru alegerile parlamentare.

"Vom candida singuri, dar asta nu exclude posibilitatea unor colaborări, a unui eventual sprijin cu alte grupări sau asociaţii, dar noi vom candida singuri. Am înţeles că Nicuşor Dan de la USB a refuzat postul de viceprimar. Stau şi mă întreb de ce le-a promis bucureştenilor că o să salveze Bucureştiul?", a afirmat Munteanu, adăugând că Alianţa Noastră România este "un partid patriotic".

Întrebat care sunt elementele care ar diferenţia formaţiunea de alte partide, fostul lider al studenţilor a replicat: "Cinstea, competenţa şi patriotismul. Apoi o nouă formulă de management politic, cu accent pe calitate şi criterii profesioniste de selecţie a valorilor".

Potrivit lui Munteanu, Alianţa Noastră România vrea să "contribuie la edificarea unui stat românesc puternic şi suveran, care să fie în slujba cetăţenilor şi a nimănui altcuiva".

"Vrem să ne apărăm familiile, pământul, resursele acestei ţări, să-i apărăm pe oamenii acestei ţări, iată câte milioane dintre compatrioţii noştri au trebuit să părăsească România, avem obligaţia să creăm condiţiile ca aceste milioane de compatrioţi ai noştri să se poată reîntoarce acasă", a subliniat fostul lider al studenţilor, care vrea să candideze pentru Senat împreună cu o "echipă puternică".

Întrebat în legătură cu faptul că CNSAS nu a luat nicio decizie în cazul său, Marian Munteanu a răspuns: "Ce să ia în august? Hai să stăm să vină campania. Când am vrut să candidez la Primărie, brusc au început agitaţiile. Mi-am retras candidatura, iar s-a făcut linişte. Nu numai că nu am colaborat cu securitatea, eu chiar am luptat în ţara asta de prin '84 — '85, riscându-mi viaţa".