Năzare (PDL): Prin returnarea banilor GFR, Ministerul îşi asumă vina pentru eşecul privatizării

Alexandru Nazare.
Alexandru Nazare. (www.alexandrunazare.ro)
Epoch Times România
22.10.2013

Deputatul PDL Alexandru Năzare a comentat, marţi, că Ministerul Transporturilor îşi asumă vina pentru eşecul privatizării CFR Marfă prin operaţiunea de returnare a garanţiei şi a banilor viraţi în contul escrow de către Grup Feroviar Român.

“După cum ştiţi, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a anunţat faptul că banii în formă de garanţie şi cei viraţi în contul escrow de către GFR vor fi returnaţi de către Ministerul Transporturilor. Prin acest lucru, ministerul Transporturilor şi Guvernul USL nu fac decât să îşi asume vina pentru eşecul acestei privatizări. Se vede, astfel, că acele condiţii suspensive care au fost cuprinse în strategia de privatizare, după care preluate în contractul de privatizare semnat, au fost de aşa natură încât operatorul privat ajuns până la finalul procedurii, GFR, să nu aibă nimic de suferit în cazul eşecului privatizării”, a susţinut el, în cadrul unei conferinţe de presă.

Democrat-liberalul crede însă că “statul are foarte mult de suferit – pierde bani, pierde credibilitate şi compromite de fapt un viitor demers în privinţa acestei privatizări”.

Deputatul a criticat şi decizia de returnare a banilor.

“Mi se pare inadmisibil, după toată tevatura făcută în acest caz, să asistăm la un act cum am asistat astăzi, în care, cu o seninătate de nedescris, Ministerul Transporturilor returnează aceşti bani”, a apreciat Năzare.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat marţi că instituţia pe care o conduce va returna garanţia de 10 milioane de euro depusă de Grupul Feroviar Român (GFR) pentru participarea la privatizarea CFR Marfă, iar contul escrow de 20 de milioane de euro a fost deja deblocat. La sfârşitul săptămânii ministrul vrea să prezinte în Guvern noul calendar al privatizării CFR Marfă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor