Neplătiţi de luni de zile, cercetătorii pichetează două ministere

Liderul F.S.L.C.P.R Radu Minea în greva foamei, în faţa Ministerului Educaţiei, 02 iulie 2015.
Liderul F.S.L.C.P.R Radu Minea în greva foamei, în faţa Ministerului Educaţiei, 02 iulie 2015. (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Loredana Diacu
22.07.2015

Federaţia Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare-Proiectare din România (F.S.L.C.P.R.) vor picheta, miercuri, sediile Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) între orele 9.00-11.00 şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECŞ) între orele 12.00-14.00.

Potrivit unui comunicat de presă remis de F.S.L.C.P.R. Epoch Times, acţiunea are loc ca urmare a situaţiei deosebit de grave cu care se confruntă salariaţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Îmbunătăţiri Funciare – „ISPIF” Bucureşti (I.N.C.D.-I.S.P.I.F)., cu salarii neîncasate de mai multe luni de zile, cu condiţii de lucru inumane (lipsă apă, căldură) şi, mai grav, fără nicio perspectivă de revenire la normalitate.

"Cu toate sesizările înaintate preşedintelui, primului-ministru şi ministerelor responsabile, despre cele prezentate mai sus, constatăm că se continuă ignorarea situaţiei şi adoptarea unor măsuri incalificabile, din punct de vedere al interesului naţional şi în contradicţie cu politicile europene.

Situaţia incertă a institutului, care la 7 luni de la înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovări (A.N.C.Ş.I.) nu se ştie de cine este coordonat, nebeneficiind conform legii, nici de finanţare prin Programul Nucleu, a condus la situaţia dezastruoasă cu care ne confruntăm.", se precizează în comunicat.

Prin acţiunile lor, cercetătorii doresc să atragă atenţia ministerelor de resort şi cer sprijinul acestora pentru salvarea institutului, pentru revenirea la normal a situaţiei salariaţilor, plata salariilor restante şi certitudinea unei finanţări conform legilor în vigoare, a activităţilor de cercetare ştiinţifică.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor